23948sdkhjf

Firmaer forsikrer sig mod hackere

Antallet af virksomheder, der forsikrer sig mod net-kriminalitet er i hastig vækst.
Et utal af forsikringstyper kan hjælpe dig, hvis din virksomhed bliver udsat for cyberangreb.

Sidste år havde 20.000 virksomheder tegnet en hackingforsikring hos TopDanmark. I dag dækker hackerforsikringer alt fra tab og reetablering af data til forsinkelse af projektafleveringer og pr-arbejde på grund af imagetab i kølvandet på cyberangreb.

De mange nye forsikringstyper har gjort det til lidt af en uoverskuelig størrelse, hvis en virksomhed gerne vil tegne en forsikring mod tab på grund af hackerangreb.

- Vi oplever en stigning i antallet af virksomheder, der forsikrer sig mod cyberangreb. Tidligere var det primært forsikring mod netbankindbrud, men i dag ønsker flere at dække sig ind mod en række forskellige cyberangreb, siger Tine Olsen, juridisk konsulent hos forsikringsmæglervirksomheden Willis Towers Watson.

Tænk over karensperioder
Hun råder virksomheder til at gennemgå de eksisterende forsikringer, før man tegner nye cyberforsikringer, ligesom man bør undersøge, hvordan outsourcede IT-opgaver er dækket af tredjepart.

- Man kan være dækket delvist af andre kriminalitetsforsikringer. Hvis man er meget afhængig af data for at holde sin produktion i gang, så skal man også være opmærksom på, at nogle cyberforsikringer har karensperioder på eksempelvis en uge, før forsikringen dækker evtuelle økonomiske tab, siger Tine Olsen.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11