23948sdkhjf

Virksomheder: Svært at få danskere til at køre langt efter job

I en rundspørge til 445 af DI’s medlemsvirksomheder svarer 27 procent, at de sammenlignet med for fem år siden har fået sværere ved at rekruttere folk, der bor over 30 minutters transporttid fra virksomheden.

Det fortæller DI i en pressemeddelelse.

Seks procent mener, at det er blevet lettere. De resterende har enten svaret, at der ikke er sket nogle ændringer i løbet af de seneste fem år eller ved ikke.

Ifølge vicedirektør i DI, Kent Damsgaard, kan en forklaring på udviklingen være, at der generelt er kommet mere gang i beskæftigelsen, hvorfor flere og flere kan finde arbejde i nærheden af deres bopæl.

- Det er jo rigtigt positivt, at vi over de seneste år har fået skabt over 100.000 nye jobs, og at jobmulighederne for den enkelte er blevet meget bedre. Men vi skal hver især stadig være meget opmærksomme på at søge de job, hvor vores kompetencer kommer bedst i spil, også selvom det kan betyde lidt længere pendling, siger Kent Damsgaard.

Problemet er størst længere væk fra de større byer

DI's rundspørge viser, at problemerne med at tiltrække medarbejdere ofte er større desto længere væk, du kommer fra de større byer.

- Mangel på de rette medarbejdere er en stigende udfordring og det er nu mere end hver tredje virksomhed, der melder om vanskeligheder med at rekruttere. Når mange virksomheder kæmper om ens arbejdskraft, så er lysten til at flytte sig langt, en hel del mindre, og det rammer altså i særlig høj grad mange virksomheder længere væk fra de større byer, siger Kent Damsgaard og tilføjer:

- Det går ud over virksomhederne, der bliver nødt til at holde igen med salg og udvikling. Men det kan også betyde, at det bliver sværere at få skabt vækst og udvikling i hele Danmark.

Ifølge Danmarks Statistik pendler beskæftigede mænd i gennemsnit 23,9 kilometer, mens kvinder pendler 16,7 kilometer.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125