23948sdkhjf

Ulovlige e-cigaretter skal fjernes fra butikkerne

Sikkerhedsstyrelsen indleder nu en massiv kontrolkampagne af e-cigaretter i hele landet.
Fra i dag gennemfører Sikkerhedsstyrelsen en massiv kontrolkampagne af e-cigaretter i hele landet, fortæller styrelsen i en pressemeddelelse.

Det sker, fordi der efter den 20. november kun lovligt kan sælges e-cigaretter i Danmark, hvis de er anmeldt til Sikkerhedsstyrelsen. Styrelsen har efter en ny lov overtaget kontrollen med e-cigaretter.

Tilsynskampagnen kører den 21., 22. og 23. november. Her vil styrelsens inspektører besøge cirka 150 salgssteder spredt ud i hele landet. Samtidig føres der kontrol med et større antal webbutikker. Der sættes hårdt ind overfor ulovlige produkter.

Målet er, at fjerne e-cigaretter fra hylderne, så det kun er anmeldte produkter, som sælges til danske forbrugere.

- Vi kommer på uvarslede kontroller i hele landet, og de tilsynsførende vil primært tjekke, om produkterne er lovligt anmeldt, om der er de rette advarsler og børnesikring. Hvis produkterne ikke er anmeldt, skal de fjernes fra hylderne. Vi giver derfor straksforbud og følger op på, om det overholdes. Hvis ikke det sker, så politianmelder vi salgsstederne, siger Lone Saaby, direktør i Sikkerhedsstyrelsen.

Tidligere har det ikke været lovligt at sælge e-cigaretter i Danmark, med mindre de var anmeldt som lægemiddel, hvilket ingen var.

Den 7. juni 2016 kom der nye regler for e-cigaretter og tilbehør. De nye regler gør det lovligt at sælge e-cigaretter og e-væsker med nikotin i Danmark. Men de stiller også nye krav til produkterne. Alle produkter skal anmeldes af fabrikanten eller importøren, og der skal betales et gebyr, som dækker omkostningerne til kontrol med området.

Sikkerhedsstyrelsen har i forbindelse med den nye lovgivning overtaget kontrollen med området.

- Vi tager den her store og nye opgave meget alvorligt. Der er lagt op til et intenst kontroltryk de første tre år med kontrol af cirka halvdelen af de anmeldte produkter. En del af kontrollen vil være test af væsker - og det udføres på akkrediterede laboratorier, som er eksperter i det. Men det er samtidig vigtigt at sige, at det ikke fritager importører og fabrikanter for ansvar. Det er dem, der skal sørge for, at de produkter, de sælger, lever op til loven, forklarer Lone Saaby.

Alle e-cigaretter og e-væsker med nikotin skal være anmeldt til Sikkerhedsstyrelsen senest den 20. november 2016. Produkter, der ikke er anmeldt af fabrikant eller importør, kan ikke sælges lovligt i Danmark.

Det er forhandlernes ansvar kun at sælge e-cigaretter og væsker med nikotin, som er anmeldt af fabrikanten eller importøren. Man kan læse mere om reglerne og se, hvilke produkter der er lovligt anmeldt, på hjemmesiden e-cigaretregler.dk
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.158