23948sdkhjf

Retten har talt i kopisag om køkkener

Svane følte sig kopieret af Invita. Nu har Sø- og Handelsretten talt.
En 4 år gammel kopistrid mellem Svane og Invita er slut, og Invita har tabt, skriver Finans.dk.

TMK, som står bag Svane Køkkenet, mente i 2012, at en ny Invita-model lignede en Svane-model af arkitekt Rolf Birk Kjeldsen for meget, og det fik fogedretten til at nedlægge forbud mod Invita-modellen.

Senere fulgte en længerevarende retssag, som nu er afgjort i Sø- og handelsretten. Retten har stadfæstet fogedforbuddet, bortset fra et enkelt punkt. Invitas design var for nærgående, lyder dommen. "I hvert fald uagtsomt", som retten skrive i sin afgørelse.

TMK-koncernen havde krævet en erstatning på 2 mio. kroner. Sø- og Handelsretten udmålte dog kun en erstatning på 200.000 kroner samt 190.000 til dækning af sagsomkostninger.

Læs også: Multiforms nye direktør skal ”forløse potentialet”

- Vi skal nu sammen med vores advokat nærstudere dommen. Men det er da klart, at alene erstatningens størrelse, som jo kun er en mindre brøkdel af vores tab og omkostninger, giver anledning til overvejelser om, hvorvidt sagen skal videreføres, siger Ole Lund Andersen, adm. direktør hos TMK, til Finans.dk

Rune Stephansen, adm. direktør hos Nobia Danmark, der producerer og markedsfører Invita-køkkerne, siger til Finans, at dommen tages til efterretning.

Læs også: Nyt om navne: Køkken-direktør fejrer tiårs jubilæum

- Dommen har et lidt blandet udfald, da vi på den ene side ikke må producere et helt specifikt køkken med en bestemt kantstørrelse og andet. Omvendt kan vi ellers køre videre. I køkkenbranchen er vi som i andre inden for design præget af de samme trends og tendenser, som vi samler ind på bl.a. messer ude i verden, så der er også noget principielt i dette. Men vi forventer, at sagen nu kan afsluttes med Sø- og Handelsrettens afgørelse, siger han til Finans.dk.
Rune Stephansen, Nobia Danmark.

Han forventer, at dommen bliver en afslutning på sagen.
Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.094