23948sdkhjf

Nethandel forgylder Bestseller-rigmand

Anders Holch Povlsen står til at score gigantisk milliardgevinst på investering.
Danmarks næstrigeste mand og ejer af Bestseller-koncernen, Anders Holch Povlsen, står ifølge Finans til at score en gigantisk milliardgevinst på sin investering i den børsnoterede, britiske modeportal Asos.

Asos er holdt uden for Bestseller-koncernen og ligger i selskabet med det mundrette navn Aktieselskabet af 5.5.2010 A/S, der sidste år bogførte et overskud før skat på 59 mio. kr.

I Anders Holch Povlsen samlede forretning er det pebernødder, men værdierne i selskabet er voldsomt underdrevne, idet hans aktiepost på 27,6 procent i Asos er værdisat til 2,5 mia. kr. i regnskabet.

Netop nu handles Asos til aktiekurser, der værdisætter hele Asos i underkanten af 40 mia. kr., mens Anders Holchs aktiepost løber op i cirka 10 mia. kr. Ifølge hans regnskaber har han investeret omkring 2,8 mia. kr. i selskabet, så værdien er altså mangedoblet i den britiske portal.

En investering af cirka samme størrelse i det tyske, ligeledes børsnoterede Zalando lå tidligere i et tilsvarende datoselskab, men den er siden flyttet ud til Anders Holch Povlsen privat, og har netop nu en værdi på omkring 4 mia. kr. Anders Holch Povlsen ejer 10 procent af firmaet, skriver Finans.

Den danske rigmand har de seneste år desuden investeret store summer i en lang række andre virksomheder inden for mode, detailhandel og online. Det gælder f.eks. Nemlig.com, Whiteaway, Stylepit, MandM Direct, Normal og senest købte han sig ind i Miinto.

Anders Holch Povlsen understreger over for Finans, at hans investeringer i eksempelvis Asos eller senest i modeselskabet Miinto ikke har noget med driften i Bestseller at gøre.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094