23948sdkhjf

Danskerne flirter som gale med kollegerne

Det er et godt tegn, mener sexologer og parterapeuter.
Har du prøvet at få et kækt smil og et blink med øjet fra en kollega? Så er du langt fra den eneste.

En ny meningsmåling foretaget af analysebureauet Wilke for Avisen.dk viser, at 62,9 procent af danskerne synes, det er helt fint at flirte med kollegaerne på arbejdet. Og det er et godt tegn, mener sexologer og parterapeuter. For flirt er med til at gøre stemningen let og sjov på jobbet.

- Det er et velsignet krydderi på hverdagen. Det er nemmere at komme i snak, når man flirter, og det giver en lettere stemning. Flirt gør det nemmere at komme igennem med sine ting uden at være manipulerende. Det er en anerkendelse af andre, hvor man viser, at en anden er dejlig, siger parterapeut Ingrid Ann Watson til Avisen.dk.

Hun bliver bakket op af sexolog Jakob Olrik. Han ser flirt som et sundhedstegn, fordi det viser, at vi alle er erotiske mennesker og reagerer på dem, vi er i nærheden af.

- Flirt er vigtigt, fordi det får os til at føle os sete. Hvis Bente har brugt en bondegård på en ny frisure, og ingen bemærker det, så føler hun sig ikke set. Omvendt kan et kompliment vise, at vi kan lide hinanden, og vi interesserer os for hinanden. Det behøver ikke have en agenda eller være seksuelt forpligtende, siger han til Avisen.dk.

Flirt kan også bare være en samtale, hvor man kigger hinanden dybt i øjnene og føler, at den anden er oprigtig interesseret, siger han. Og netop på arbejdet, hvor vi har fælles interesser, kan vi vise, hvor dygtige vi er til noget.

- Man kan sidde til et møde, og pludselig gnistrer ens øjne, og man bliver momentært forelsket. Det er fordi, man ser hinanden i et smukt lys, hvor man er meget passioneret og dygtig til det, man laver. Det er klart, at man bliver tiltrukket af det, siger han til Avisen.dk.

I undersøgelsen har 65,7 procent af mændene svaret, at det er fint at flirte med kollegaerne. For kvinderne er det 59,7 procent, der er med på den kærlige tone.

Hvad enten, man er den store flirter eller ej, så kan man lige så godt indstille sig på, at flirt på arbejdet er kommet for at blive. For ifølge Lasse Bauer er flirt en grundlæggende del af vores menneskelige natur.

- Det ligger biologisk i os. Nogen flirter til højre og venstre og andre flirter meget lidt. Men de fleste mennesker flirter. Også på jobbet. Det er en grundlæggende drift, hvor vi søger kontakt og måske en partner. Flirt er en måde at tiltrække det modsatte køn på. Det handler i sidste ende om, hvordan vi kan reproducere os selv og føre arten videre, siger han til Avisen.dk.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125