23948sdkhjf

Nordjylland oplever markant fald i tomme butikker

Gennem flere år havde Nordjylland Danmarksrekord i tomme butikker, men nu tør Nordjyderne igen bruge penge, siger lokal erhvervsmægler.
Da finanskrisen satte ind, skete der nærmest masselukning af butikker i Nordjylland, som fik landets højeste andel af tomme forretningslokaler.

Men det seneste år er udviklingen vendt nærmest 180 grader, fortæller Ejendomstorvet.dk, som er en portal for erhvervslokaler, i en pressemeddelelse.

- I 2005-2006 stod kun 2-2½ procent af butikkerne tomme i Nordjylland, men finanskrisen ramte detailhandlen i landsdelen meget hårdt: I 2010 havde regionen fået landets højeste tomgang, og i april 2015 så det allerværst ud – da stod mere end hver tiende nordjyske øde og tom hen. Siden er det gået stærkt fremad: Tomgangen er raslet ned til omkring syv procent, og dén forbedring kan ingen andre dele af landet hamle op med, siger Simon Birch Skou, adm. direktør for Ejendomstorvet.dk.

En lokal mægler kan sagtens genkende tallene fra den store portal ude i den nordjyske virkelighed:

- Den meget kraftige stigning i tomme lokaler under finanskrisen skyldes nok, at nordjyder er meget forsigtige og påholdende. Mange skruede ned for forbruget, men tør nu igen at skrue op. Det mærker detailhandlen, men med forskellig styrke. Fremgangen gavner mest de store handelsbyer og især Aalborg, der nyder godt af befolkningstilvækst frem til 2030. Mange vil gerne starte egen butik, og samtidig oplever vi stor interesse for landsdelen fra nye kæder, fx tøjbutikker, restauranter og kaffebarer, siger Frank Jensen, direktør og partner i EDC Erhverv Poul Erik Bech i Aalborg.

Fremgang viser sig også ved, at antallet af udbudte nordjyske butikslejemål de seneste tre år er faldet med 26 procent – på landsplan er faldet kun ti procent.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109