23948sdkhjf

Fald i dansk forbrug af palmeolie er problematisk

Samlet set er det danske forbrug faldet med 11 pct. siden 2010.
Det danske forbrug af palmeolie er faldet siden 2010. Det viser en ny rapport om palmeolie udarbejdet af DI Fødevarer. Samlet set er det danske forbrug faldet med 11 pct., mens forbruget af palmeolie i fødevarer er faldet 31 pct. fra 106.000 ton i 2010 til 73.000 ton i 2015, skriver erhvervsmediet DIBusiness.dk

Faldet skyldes ifølge DI Fødevarer formentlig, at virksomhederne er nervøse for at bruge olien og derfor erstatter det med alternativer. Men udfasning af palmeolie er den forkerte løsning, siger både WWF - Verdensnaturfonden og DI Fødevarer.

- Der er mange problemer forbundet med produktionen af konventionel palmeolie. Det tæller blandt andet fældning af regnskov, tab af biodiversitet, udledning af forurenet spildevand og luftforurening ved afbrænding af skov. Men ved at købe RSPO-certificeret palmeolie trækker man udviklingen den anden vej, siger branchedirektør Leif Nielsen, DI Fødevarer og fortsætter.

- RSPO stiller krav om, at produktionen af palmeolie foregår på en måde, der er bæredygtig både socialt og miljømæssigt. Palmeolie er livsgrundlaget for rigtig mange mennesker, og det er det den olie, der er mest effektiv at producere. Udbyttet pr. hektar er mange gange større end andre planteolier, siger Leif Nielsen.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.063