23948sdkhjf

Anklage: Østchauffører kører Ikea-møbler til dumpingløn

Fagforeninger i en række lande lægger pres på virksomheden.
Usle vilkår for østchauffører og pres på løn- og arbejdsvilkår får nu fagforeninger i en stribe lande til at lægge pres på Ikea.

Det skriver Fagbladet 3F.

Gennem to år har Det Internationale Transportforbund, ITF, forsøgt at opnå en aftale med Ikea om at sikre bedre vilkår for de chauffører, der kører møbler og andet gods for koncernen.

Men Ikea har ikke ønsket at arbejde sammen om at finde en løsning, og det får nu ITF og en række fagforeninger i forskellige lande til at skrue bissen på.

- Ikea er indirekte ansvarlig, når underleverandører i transportkæden udnytter chauffører. Der er brug for handling til at stoppe misbruget. Vi er klar til at tale med Ikea igen for at finde en løsning, siger Lars Lindgren, der er formand for svensk Transportforbund.

IKEA har dog ikke tænkt sig at følge fagforeningernes krav.

- Vi mener, det er vores ansvar at sikre, at vores adfærdskodeks bliver overholdt. Vi værdsætter ITF og vil gerne fortsætte dialogen, ligesom vi gerne vil lave fælles stikprøvekontroller med dem. Men vi ønsker ikke at arbejde under en fælles ramme for kontrol, skriver kommunikationsmedarbejder i Ikea, Mette Maria Starcke, i et mailsvar til Fagbladet 3F.
Læs mere om: Ikea
Kommenter artiklen (1)
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.127