23948sdkhjf

Danskerne foretrækker italiensk vin på julebordet

Danskerne fejrer i stor stil julemiddagen med en bedre vin end den, de sædvanligvis drikker.
Adspurgt svarer 40 pct. af danskerne, at de køber en bedre vin end normalt til julemiddagen. Hvis man ser bort fra de danskere, som ikke køber vin normalt, og de, som svarer ’ved ikke’, er det over halvdelen af danskerne, som vælger at købe en bedre vin til højtiden.

Det viser en undersøgelse fra Dansk Erhverv, fortæller organisationen i en pressemeddelelse.

Det er især italiensk vin, som danskerne drikker til julemiddagen. Næste hver tredje dansker foretrækker, at julebordet prydes med en italiensk vinflaske. Næstmest populære vinvalg er Chile med 16 pct., og på tredjepladsen kommer Frankrig med 12 pct.

Stigende salg af mousserende vin
Ser man på den samlede danske vinimport, er italiensk vin nærmest umulig at slå af pinden. I de seneste seks år har Italien været det mest foretrukne vinland blandt danskerne. Italiensk vin står for 20,5 pct. af den samlede bruttoimport i Danmark, efterfulgt af Chile med 13,6 pct. Så man må sige, at danskerne har tabt deres hjerter til Italien, når det drejer sig om vin.

- Den flotte førsteplads på importen af italiensk vin gælder hele året. Hvad angår salget i december, oplever jeg, at fransk vin også ligger i høj kurs blandt de danske vinelskere, siger vinimportør Nicolai Larsen fra Nicvin i Roskilde.

Nicolai Larsen kan nikke genkendende til, at danskerne gerne vil spendere lidt mere på vinen til julemiddagen. Samtidig fortæller han, at der i år fortsat er en stigning i forbruget af mousserende vine.

- Danskerne forkæler sig selv med gode bobler – og det gælder ikke kun til den ene time den 31. december, siger Nicolai Larsen.
Læs mere om: vin
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.126