23948sdkhjf

Flere bestiller julemenuen som takeaway

Hvorfor ligge søvnløs over sprødt andeskind og skilt sovs, når man kan bestille julemenuen som take-away? Sådan tænker flere og flere danskere.
Hjemme hos familien Hansen fra Snejbjerg bliver juleanden og alt tilbehøret færdiglavet. Det er kun kartoflerne, der lige skal skrælles.

- Vi skal ikke ud og stå i kø ved flere kasseapparater. Der er altid noget, du mangler, og så skal du afsted igen, fortæller Jan Hansen, der for andet år i træk bestiller julemenuen udefra.

- Det er nemt og bekvemt. Vi har en travl hverdag, og på den her måde får vi mere tid til hinanden, hygge, gå en tur og se Disney Sjov, siger Jan Hansen til DR P4 Midt & Vest.

Hos restauranternes brancheorganisation Horesta genkender de tendensen.

- Nytårsaften er en meget stor takeaway-dag for restauranter og cateringsfirmaer, og det er også ved at brede sig til juleaften, siger Tine Skriver, fødevarechef Horesta.
Hos slagteren Mad Med Mere i Thisted kører ovnen på højtryk for at følge med efterspørgslen på færdigstegte ænder.

I år har slagtermester Charles Knudsen fået bestillinger på 250 kuverter svarende til 65 ænder. Sidste år stegte de 20 ænder.

- Da vi startede, var det tiltænkt dem, der sidder alene juleaften. Men vi kan jo se, at bestillingerne kommer på 8-12 kuverter nu, fortæller Charles Knudsen til DR P4 Midt & Vest.

Også Danske Slagtermestre oplever tendensen.

- Vi har kørt med stegte ænder i en årrække, men vi oplever, at mange slagterbutikker sælger flere stegte ænder, end de sælger ferske, siger Ulrik Olesen, Marketingschef hos Danske Slagtermestre.
Læs mere om: jul
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109