23948sdkhjf

Vi køber biler som aldrig før

I 2016 blev der solgt det højeste antal personbiler nogensinde, lyder meldingen fra De Danske Bilimportører.

De 222.924 nye personbiler er et salgstal fem procent højere end i 2015, som var det hidtidige rekordår. Faktisk er det syvende år i træk med et salg højere end året før, og de seks seneste år har bilsalget været højere end nogensinde tidligere, lyder det fra bilbranchen. Det skriver Frederiksborg Amts Avis.

De Danske Bilimportører mener, at stigningen skyldes flere faktorer.

- Vi ser fortsat et lavt renteniveau, en generel stigning i reallønnen, en mindre stigning i beskæftigelsen, og dermed et behov for arbejdskraftens mobilitet, og ikke mindst har der været en generel høj tillid blandt forbrugerne, og forbrugertillidsindikatoren har været positiv om end lidt faldende gennem efteråret. Det er alle ting, der har været med til at sikre et højt bilsalg igen i år, siger adm. direktør Gunni Mikkelsen, De Danske Bilimportører.

Hos Hillerød Bilby, der repræsenterer 11 af byens store bilforhandlere, er formand Jakob Jønsson meget tilfreds med året der gik, og fortrøstningsfuld for fremtiden.

- Især er det supergodt, at det nu ikke længere blot er mikrobilerne, som sælger. Hele midtersegmentet - miniklassen og den lille mellemklasse - er der også gang i. Jeg forventer at salget bliver lige så godt i 2017 - måske endda nogle procent bedre, siger han.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11