23948sdkhjf

Nye EU regler skal gøres lettere for erhvervslivet

Nu skal der laves nabotjek af, om EU-regler er gennemført mere erhvervsvenligt i andre EU-lande,
Implementeringsrådet, der samler erhvervslivets egne forslag til forbedringer at erhvervsvilkårene, har netop sendt 16 nye anbefalinger til regeringen. De skal mindske overimplementering og sikre bedre EU-regler.

I syv af anbefalinger opfordres regeringen til at gennemføre nabotjek af, om EU-regler er implementeret mere erhvervsvenligt i andre EU-lande, som kan inspirere til nemmere måder at udforme reglerne på i Danmark.

Rådet anbefaler bl.a. regeringen at undersøge, om man i Danmark har kortere indberetningsfrister for forsikringsselskaber for opgørelser af solvens og kapital end i eksempelvis Finland og Sverige. Kortere frister sætter danske forsikringsselskaber under større tidspres end tilsvarende selskaber i andre lande og gør det samtidig besværligt for internationale selskaber at drive forretning i Danmark – og for danske selskaber at drive forretning i udlandet.

De ni andre anbefalinger er rettet mod områder, hvor regeringen snarest bør gøre en særlig indsats for at varetage danske hensyn, når nye regler udformes i EU. Rådet opfordrer bl.a. regeringen til at arbejde for at forbedre virksomhedernes muligheder på det indre marked.

De anbefaler bl.a. regeringen at styrke princippet om gensidig anerkendelse af produkter på tværs af EU, at skabe en fælles digital portal med inspiration fra det danske Indre Markedscenter og at styrke SOLVIT-systemet, hvor europæiske virksomheder og borgere kan få behandlet klagesager.
Læs mere om: EU
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.098