23948sdkhjf

Unge drømmer om at lede

Hver fjerde unge mand mellem 18 til 30 år har ambitioner om at blive leder, mens hver syvende kvinde i samme alder ønsker den udfordring.
19 procent af de unge mellem 18 og 30 år har ifølge en undersøgelse fra organisationen Lederne en ambition om at blive ledere på et tidspunkt. Det er samme niveau som en tilsvarende undersøgelse organisationen foretog for to år siden. Dengang var det 20 procent af de unge, der gik med lederambitioner.

Halvdelen af de unge, 48 procent, svarer ”ja, måske” til at have lederambitioner, mens hver fjerde har besluttet sig for ikke at gå ledervejen. Også de tal flugter med tallene fra den tilsvarende undersøgelse fra 2013.

Ledelsesrådgiver hos Lederne Michael Uhrenholt glæder sig over, at hver femte ung har planer om målrettet at stile efter en lederkarriere.

- Det er særdeles positivt, at en stor andel af de unge har målrettede ambitioner om at bliver leder, og jeg noterer mig også, at der derudover er en meget stor del, som overvejer tanken. Mange unge er allerede ved deres valg af studier i gang med at spore sig ind på et fremtidigt ledelsesansvar, og undersøgelsen viser samtidig, at mange af de unge med lederambitioner allerede i en tidlig alder opsøger ledelsesansvar ved for eksempel at gå ind i elevrådsarbejde, påtage sig træner- eller lederjob i idrætsforeninger eller tage fritidsjob med indbygget ansvar. For mange opstår lysten til ledelse således i en tidlig alder, pointerer Michael Uhrenholt.

Flest unge mænd
Flere unge mænd end kvinder har ifølge undersøgelsen lederambitioner. Mens 14 procent af kvinderne mellem 18 og 30 år svarer, at de har ambitioner om at blive leder på et tidspunkt, gælder det 25 procent af de unge mænd.

- De unges valg og karriereambitioner bliver i en vis grad præget af de rollemodeller, som de spejler sig i, og her er virkeligheden, at der fortsat er en stor overvægt af mænd på især de øverste ledelsesniveauer at spejle sig i, siger Michael Uhrenholt.

Løn og ansvar trækker
Ifølge undersøgelsen er det primært den gode løn, de store personlige og faglige udfordringer samt ansvaret, de unge finder attraktivt ved lederjobbet. Blandt de unge mænd er løn topscorer, mens de unge kvinder især er draget af ansvar og personlige udfordringer.

Undersøgelsen er foretaget i samarbejde med analyseinstituttet YouGov baseret på svar fra 1.012 unge i alderen 18 til 30 år. Undersøgelsen offentliggøres i sin helhed senere i denne måned, oplyser organisationen.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078