23948sdkhjf

Davidsen fandt millioner efter brud med XL-Byg

Droppet indkøbssamarbejde frigjorde penge til jysk ekspansion.

Skift navn til XL-Byg eller træd ud af indkøbssamarbejdet.

Det var reelt beskeden til Davidsens Tømmerhandel, da indkøbsforeningen Ditas besluttede at skifte navn til XL-Byg med virkning fra årsskiftet 2015/16.

Davidsen valgte det sidste, og i dag vurderer administrerende direktør Mogens Pedersen, at koncernen samlet set står stærkere end for et år siden:

- Det var ikke lige dét, vi havde regnet med at skulle bruge ressourcer på, men set i bakspejlet har det været en sund øvelse for os. Det er klart, at vi var lidt nervøse, men det er gået overraskende godt. Allerede få måneder inde i 2016 var vi fuldt kørende på nye aftaler, siger Mogens Pedersen til Building Supply.

85 millioner til investeringer

XL-Bygs indkøbsforening er et andelsselskab, hvor medlemmerne hæfter for hinandens gæld, og som sikkerhed tilbageholdes et stort beløb fra leverandørbonusser.

På egen hånd skal Davidsen ikke hæfte for andre end sig selv, og koncernens udtræden af Ditas har frigjort 85 millioner kroner i likvide midler – penge som allerede er investeret i Davidsens kommende byggemarkeder i Aarhus og Aalborg.

- Til forskel fra tidligere kan vi nu indgå samlede aftaler med leverandørerne uden at tage hensyn til andre. Det giver en helt anden dialog, siger Mogens Pedersen.

Davidsen slår dørene op i Aarhus i løbet af foråret, mens aalborgenserne må vente lidt længere på åbningsfesten.

- Vi er ved at søge byggetilladelse og afventer myndighedsgodkendelsen, så vi ved endnu ikke, hvornår vi åbner i Aalborg. Men meget skal gå galt for, at det ikke bliver i 2017, siger Mogens Pedersen.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.177