Rema 1000-kampagne floppede i Norge

| Af Redaktionen | Tip redaktionen om en historie

Afsløringen kunne ikke leve op til hypen.

I Norge har Rema 1000 fået en del opmærksomhed på grund af en omfattende og hemmelighedsfuld reklamekampagne omkring et koncept kaldet "Æ", skriver e24.no.

Dagligvarekæden har blandt andet med avisannoncer og plakater på busstoppesteder landet over formået at skabe en del hype omkring "Æ", der først i forgårs blev afsløret som en ny app.

App'en er designet til at give kunderne rabat på de varer, som de handler mest, og det blev af koncerndirektør Leif Kristian Lindberg beskrevet som en mindre revolution:

Læs også: Avis: Rema 1000 har fået 30 indskærpelser

– Vi skal lancere den største nyhed i den norske dagligvarebranche siden selvbetjente butikker, sagde han under lanceringen.

Læs også: Dagligvarekæde energi-renoverer 200 butikker

Afsløringen imponerer dog ikke professor i markedsføring ved Høyskolen Kristiania, Lars Erling Olsen, der tvivler på, at kunderne er imponerede over endnu en loyalitetsordning.

Kommunikationsdirektør hos Coop, Bjørn Takle Friis, har da også været ude og kalde lanceringen "pinlig" og for en "maveplasker".


Hold dig opdateret med RetailNews

Kommentarer

Kaj Petersen
Kaj Petersen
Kløverholm 27
6470 Sydals
tlf: +45 21 28 29 01
email: kpkajerik1@gmail.com
Danmark.
Høruphav den 16 juni 2017
REMA 1000
Att:Nina Granlund
Norge

Ny plast emballage koncept sikrer genanvendelse af emballagen
Jeg skriver til jer fordi jeg er blevet en del frustreret over mit engagement med REMA 1000, som jeg har været i dialog med omkring muligt samarbejde på en ny type plast emballage som muliggør at tyktflydende indhold kan tømmes optimalt uden nogen rester. Dette sikrer igen at emballagen kan genanvendes og ikke som de nuværende emballager idag skal på forbrændingen.
Min emballage bygger på eksisterende emballage typer som udstyres ved produktionen og fyldning med en indvendig ”spindel skraber”, som herefter muliggør den fuldstændige tømning af indholdet i emballagen.
Min frustration er begrundet i at REMA 1000/Stryhns ser ud til at afviser dette samarbejde og koncept med begrundelse i en estimeret mer-omkostning på 2 kr per enhed. Dette selvom detailhandlen og plastindustrien siger vi skal genanvende langt mere plast for at skåne Miljøet, og da REMA 1000 gerne vil fremstå som en miljøbevidst virksomhed.
Herunder svar fra Gråsten Salat – Stryhns med henvisning til REMA 1000 da jeg bad om et møde efter næsten to års udvikling og korrespondance med REMA 1000 om emballagen.
”Hej Kaj, Mange tak for din mail og din fine præsentation.
Vi er helt med på, at det ikke er optimalt, at man ikke kan tømme flaskerne helt. Og derfor er din løsning i princippet også rigtig fint. Men vi løber ind i problemer omkring den væsentlig øgede omkostning på flasken. Det vil være umuligt for os at få økonomien til at hænge sammen, hvis vi skulle øge vores emballageomkostninger med 2kr/stk. Venlig hilsen Henriette Overgaard-Madsen Marketingchef / Stryhns AS.”
Det ville klæde REMA 1000 at indgå et konstruktive samarbejde med Gråsten Salat – Stryhns og mig om at få lanceret den nye emballage type på markedet i Danmark – gå forrest og vise at der kan gøres noget for miljøet og genanvendelse af plast emballage. Den endelig merpris på emballagen vil først være kendt efter et tættere samarbejde er sat igang.
Baggrund:
Jeg har siden 2014 arbejdet på at fremstille en fleksibel ”Spindel skraber” til optimal tømning af emballage og dosering af tyktflydende indhold. I januar 2016 var den første Model færdig, jeg var derefter til et møde med Rema 1000 i Horsens Tina Jensen. Her blev vi enige om at ideen var god og at REMA 1000 gerne ville have eksklusivitet i Danmark og Norge på en sådan emballage hvis det var muligt.
Jeg var dog ikke helt tilfreds med min første model så jeg gik i gang med at videre udvikle den og kom frem til to nye modeller som jeg kalder Model 2 og 3.
Jeg har siden mødet med REMA 1000 haft Tina Jensen og Christina Burgsø Martens med på sidelinjen og fået input og en salgsmedarbejde fra Gråsten Salat - Stryhns administration i Roskilde Søren Guldager da det jo er dem der fylder emballagen for REMA 1000.
For mig var det vigtig at Spindelskrabren kan bruges i alt emballagen uanset om det er til Remoulade, Mayonnaise, Yoghurt, Ketchup, Body shampoo eller i olieindustrien mm. og uanset emballagen udformning kan den bruges.
Jeg har som en del af idefasen være til møde med Danmarks største firma for genanvendelser af plast. Aage Vestergaard Larsen i Mariager, og de pointerede at det er et krav at emballagen skal være helt ren for at den kan genanvendes. De var meget overbeviste om spindelskraberen og sagde med dette koncept kan emballagen genanvendes.
Plastindustrien samt miljøpolitiske chef Christina Busk slår på tromme for, at der er brug for væsentlige forandringer i det private og kommunerne, hvis vi i Danmark skal blive bedre til at genanvende plast fra de danske husholdninger.
Men det kræver også at handlen og industrien er med og det ser vi jo her desværre at en af de store med en årlig produktion af mere end 10, millioner enheder, ikke vil være med når det potentielt øger omkostningerne til emballagen og det selvom I påstår at være miljø beviste og går ind for mindre madspild.
Jeg ser frem til at høre fra jer, og står til rådighed for et møde eller lignende.
Med venlig hilsen
Kaj Petersen
Fhv. Ejendomsmægler

NB: Kære Kaj, Tak for din henvendelse.
Det ser spændende ud, vi kan desværre ikke som myndighed støtte enkelte produkter. Vi dog en plastemballagepulje, som måske kunne være interessant? Det kræver en involvering af hele værdikæden men kan måske bruges? http://mst.dk/virksomhmyndighed/affald/a... Ligeledes har vi en pulje om madspild, sm du kan finde mere information om her: på http://mst.dk/virksomhed-myndighed/affald.
Med venlig hilsen
Marianne Bigum
AC-Tekniker,hp.d Cirkulær økonomi og Affald
Miljø- og Fødevareministeriet.
Jeg vil orientere Marianne Bigum om udfallet.

Rema 1000 Vil gerne være miljøbevist det må bare ikke koste de har et falsk ansigt.
De vil også har mig til at udføre en markensanelyse men den kosten jo tæt ved 100,000 kr og som pensionist har man jo ikke lige de penge..
Som Direktør Ole Daugbjerg for Sønderborg Væksråd udtrykte det om det så kun koste 0,50 øre så ville de ikke går ind for det, for de sælger jo mindre når kunden kan bruge alt, idag er det et spild på 21%. ialt deres produkter.
Jeg vil gerne have en tilbage melding fra læserne og høre jeres mening, hvad i synes om Rema 1000 indstilling til ikke at ville skåne miljø og mindske madspild.

Kirsten Jørgensen.
Hej Kaj.
Ja, man kan desværre ikke spille med de store firmaer, det hører man alle steder og vi kan som forbruger ikke gøre noget,En dag stor nyhed, næste dag glemt.
Ønsker dig alt held og lykke , håber det lykkes en dag og at du har taget patent på din opfindelse.
Hilsen Kirsten. Årgang 53.

Kaj Petersen
Hej Kirsten
Nej de er lige glad med miljøet bare de ud af til kan stå som de gode,.Som Direktør for Sønderborg Vækstråd sagde det er som våd sæbe det smutter ud af hånden og opfinder-rådgiver Rasmus Offersen udtrykte det du få aldrig Rema 1000 til at bruge det for så sælger de mindre.
Hilsen Kaj .

Skriv kommentar
Forsiden lige nu

Prins Joachim og Anders Holck-Povlsen går ind i Landmad

Ejerkredsen bag De 5 Gaarde overtager landmad.dk.

Sætter Nets under skærpet overvågning

De store dagligvarekoncerner kræver, at ny Nets-ejer holder prisen nede.

Coop og Danmarks Naturfredningsforening går sammen i kamp for mere økologi

EU-lande vil sætte stopper for fremtidige æggeskandaler

Nu vil Arla sælge økologisk mælk i Mellemøsten

Det nye møbeldesign i Bilka: Bilka er bare begyndelsen

Hvad dækker "lokale varer" egentlig over?

Afleverede jobansøgning og gik ind for at stjæle

Missionen lykkedes: Købmanden i Hylke er reddet

Danske dagligvarekæder kæmper om lav indtjening

Overskuddet er under pres i dele af dagligvarehandlen, der samtidig slæber rundt med omkostninger til mange butikker

Dansker i selskab med Virgin-stifter Richard Branson og Hollywoodstjerne Will Smith

Samtidig indtager Selina Juul fra Stop Spild af Mad førstepladsen på ansvarlighedsliste.

Netto genåbner på Ærø

Føtex bliver større i Holbæk

Glæder sig til mere kontakt med strøgkunderne.

Mejerieksporten buldrer derudad

Ny rekord i årets første seks måneder

Konkurstruet legetøjsgigant kæmper for livet

Gældsplagede Toys'R'Us planlægger mindre butikker i forsøget på at undgå konkurs.

Efterlysning af gerningsmand til røveri mod Rema 1000 i Kolding

Selvstændige brugsforeninger i oprør mod Coop

Lægger pres på bestyrelsen i vrede over ny strategi.

Problemer hos Arla betyder tomme kølediske

Arla har været ramt af både nedbrud og kvalitetssvigt.

Avis: Rema 1000 har fået 30 indskærpelser

Danmarksturné: Levedygtige landsbyer - hvordan?

Coop vil have Folketinget med i kampen mod farlig kemi

Med usædvanlig kampagne vil Coop stoppe "verdens største menneskeforsøg"

Optur i bagerbranchen

En del af fremgangen kan skyldes tv-opmærksomhed på faget.

Kosttilskud bliver trukket tilbage

Danskerne tabte en halv milliard på væddemål hos bookmakere i andet kvartal

Claus Meyer åbner nyt projekt i New York

Avis: Arla bejler til Australiens største mejeri

Fakta-ejer i Nyborg politianmeldt

Mand i blomstret kjole krænkede 19-årig Fakta-ekspedient

Mor efterlod datter i forbindelse med tyveri

Lidl klar med moderniseret butik i Brønderslev

Rotte lukker Aalborg Street Food

32-årig tvunget ud på hæsblæsende bedrageritogt

Søborg: Meny risikerer en politianmeldelse

EU-Parlament: Æggeskandale viser fejl i varslingssystem

Fik endevendt lommerne foran kunder i Netto

Netto åbner ny butik i Horsens

Se alle Medlemmernes egne nyheder

Det Nye Universitetshospital i Aarhus' logistiske udfordringer med EPCIS, GS1 identifikation og RFID

Skal din betalingsterminal på pension?

Dansk Halbyggeri indstillet til EY Entrepreneur Of The Year 2017

Kommunikation i en stor virksomhed

Gratis AGV seminar/workshop hos Q-System

Rejsegilde på seks nye haller i Lindø Industripark

Skab din næste forretningsídé i fællesskab

CO2 neutralt website

Intern kommunikation på dine skærme

Få internationalt design under fødderne

En vegetarburger som aldrig før!

DAN-doors modtager den højeste kreditvurdering

FlexPOS-forhandler udvider forretningen

Tilskud til energibesparende projekter

Stigende krav til medicoindustrien – anbefalingen er: Gå i gang med det samme

Gratis: prøv Ondisplay software til infoskærme i 30 dage!

Slibemaskine MADO MNS630 står for højeste kvalitet

Nyt og moderne luftpudesystem

Vær med til at gøre en forskel

Er du klar til efterårets aktiviteter?

EG valgt som Årets Microsoftpartner i Sverige

Nye folk hos Alux

Dansk Halbyggeri opfører færdigvarelager for Dana Lim A/S

Digitale receptioner tilpasset netop din virksomhed

Spelsberg kommer på elcykel til hi-messen

Send til en kollega

0.317