23948sdkhjf

Butiksansatte vil gerne afvise kontanter fra klokken 18

Det er voldsomt for butiksansatte at blive udsat for røveri, siger HK, som roser lempelse af kontantregel.
Det er rigtig godt for ansatte i små og store butikker landet over, hvis kasseapparaterne kan smækkes i for kontant betaling i de sene timer for at mindske risikoen for røverier.

Ifølge Jeanette Hahnemann, faglig konsulent i HK Handel, vil det gavne de butiksansatte, at de med et nyt lovforslag får mulighed for at afvise kontanter i tidsrummet 22-06.

Men hun havde meget gerne set, at muligheden varede i et længere tidsrum.

- Ifølge eksperter er det fra klokken 18 til klokken 22, at der er størst risiko for røverier. Så vi havde gerne set, at lovændringen dækkede det tidsrum, siger hun.

Ifølge DR vil erhvervsminister Brian Mikkelsen (K) fremsætte et lovforslag, som lemper en dansk særregel om, at butikker og andre erhvervsdrivende skal tage imod kontanter.

Lovforslaget ventes vedtaget med opbakning fra Dansk Folkeparti og kan træde i kraft senere på året.

Jeanette Hahnemann er ikke nervøs for, at det vil gå ud over de af butikkernes kunder, som gerne vil betale med mønter og sedler efter mørkets frembrud.

Det handler om oplysning og tilvænning, lyder det.

- Sandsynligvis vil det afskære nogen fra at købe noget. Men det handler om at gøre opmærksom på, at man ikke kan handle med kontanter i de her bestemte tidsrum, siger Jeanette Hahnemann.

Hun understreger, at det kan være meget voldsomt for de butiksansatte, der oplever at blive truet til at udlevere penge, mens de passer deres arbejde.

- De kan miste tilliden til andre mennesker og kan være i krise i længere tid, siger den faglige konsulent.

/ritzau/
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.498