23948sdkhjf

Underskriftindsamling imod skolevand vokser

Flaskevand er en dyr og unødvendig løsning, mener kritikere.
Flaskevandsproducenten Aqua D’Or leverer som et forsøg drikkevand på plastikflasker til elever på Skælskør Skole og planlægger at markedsføre flaskevands-konceptet som "et supplement" til skolemælk og vand fra hanen.

Det har nu fået modstandere til at oprette en underskriftindsamling og Facebook-siden "Stop Skolevand - NU". Det skriver DR Sjælland.

Her har foreløbig over 4.200 skrevet under. Kritikken går især på, at flaskevand er en dyr og unødvendig løsning, fordi det danske vandværksvand er noget af verdens bedste, og fordi plasticflasker og transport belaster miljøet.

- Flaskevand er spild af ressourcer i produktionen. Jeg kan ikke se fornuften i at inddrage en kultur i skolerne, hvor børn lærer, at vandet kommer fra flaske frem for hanen, siger stifter af Facebook-siden, Bryan Traum, til DR Sjælland.

Og kritikken gør da indtryk, siger salgsdirektør i Aqua D’Or Frederik Meyer:

- Det er jo aldrig rart, når der er nogen, der er imod det, vi prøver at gøre. I bund og grund serverer vi et produkt, som er rigtig sundt, siger han.

Salgschefen fremhæver overfor DR Sjælland, at Agua D'Or bruger 50 procent genbrugsplast, og at ni ud af 10 flasker derefter indsamles i retursystemet.

Han understreger, at skolevand er et tilbud til dem, der ikke lige får drukket vandet direkte fra hanen:

- Vi tror, der bliver drukket mere vand, hvis vi gør det tilgængeligt for folk, og det står fremme, siger han.

Aqua D’Or planlægger at brede konceptet med flaskevand ud i hele landet i løbet af et år.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.141