23948sdkhjf

Analyse: Brian Mikkelsen har lyttet til kritik af planlov

Konservativ minister lavede om i liberal forgængers forslag.
Erhvervsminister Brian Mikkelsen (K) offentliggjorde forleden sit lovforslag til modernisering af planloven.

I store træk svarer lovforslaget til det udkast, som hans forgænger, Troels Lund Poulsen (V) fremlagde i oktober sidste år, men lovforslaget indeholder alligevel nogle få ændringer, der afspejler de betænkeligheder, som De Samvirkende Købmænd og Coop har givet udtryk for.

Det skriver Dansk Handelsblad.

Troels Lund Poulsen ønskede at liberalisere planloven og detailhandelsbestemmelserne så meget, som det kunne lade sig gøre at få igennem i Folketinget.

Det gjaldt bl.a. spørgsmålet om aflastningsområder.

Størrelsen på fremtidens dagligvarebutikker blev fastlagt i juni 2016 i den aftale, Venstre-regeringen indgik med Socialdemokraterne, Dansk Folkeparti og De Konservative.

Herefter har debatten især koncentreret sig om Troels Lund Poulsens forslag om, at kommunerne kan etablere aflastningsområder uden for bymidterne, hvis der er et tilstrækkeligt kundegrundlag, bl.a. for at give plads til butikker, som ikke uden videre kan placeres i bymidten.

Udspillet vakte kritik fra bl.a. DSK og Coop. De kritiserede, at det med Troels Lund Poulsens forslag blev muligt at udlægge aflastnings-områder i en række byer, og at man ikke havde konkretiseret, hvor store byerne skulle være, og hvor mange aflastningsområder en by kunne udlægge.

Læs hele artiklen hos Dansk Handelsblad.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093