23948sdkhjf

Bestseller-leverandør fyrer strejkende

Fabriksmedarbejdere i Bangladesh strejkede for bedre vilkår, og nu er 1600 af dem blevet fyret og 600 sigtet.
Fire fabrikker, der leverer tøj til den danske tøjkoncern Bestseller, blev i december måned ramt af arbejdsnedlæggelser for højere løn.

Siden har en af leverandørerne - fabrikken Dekko Design - varslet fyringer af mindst 100 ansatte og politianmeldt mindst syv arbejdere, skriver Fagbladet 3F.

- Ifølge Dekko har arbejderne udøvet hærværk, opildnet til uro og forhindret kolleger i at komme ind på fabrikken. Det er svært at vurdere, om fyringerne er rimelige eller ej. Men vi er i dialog med virksomheden for at sikre, at den overholder reglerne for afskedigelser, siger Maria Kim Lassen der er ansvarlig for Bestseller-koncernens sociale ansvar i Bangladesh.

I Bangladesh er mindst 1,600 arbejdere blevet fyret og 600 sigtet efter strejken. Mange af dem risikerer lange fængselsstraffe. H&M og 20 andre internationale brands har sendt et brev til Bangladesh’ regering med en opfordring om social dialog ovenpå de mange fængslinger og sigtelser.

- Vi var ikke medunderskriver af brevet, men det er kun af praktiske årsager. Vi er enige i appellen om dialog mellem parterne og støtter gerne op om processen, siger Maria Kim Lassen.

Siden dødsulykken på fabriksbygningen Rana Plaza, der i 2013 kostede over 1.100 mennesker livet, har der været et internationalt pres på Bangladesh for at forbedre sikkerheden og arbejdsforholdene for de over fire millioner arbejdere, der syr tøj til vestlige modefirmaer.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.096