23948sdkhjf

Økologiske fisk og skaldyr storhitter på det europæiske marked

Især ørreder, blåmuslinger og tang er populært.
Hvis du overvejer at producere økologiske fisk eller skaldyr; så er det nu, du skal slå til.

Markedet er nærmest umætteligt lige nu:

- Der er flere og flere både danskere og folk i udlandet, som får øjnene op for kvaliteter, som økologiske produkter har, fortæller chefkonsulent i Dansk Akvakultur, Villy Juul Larsen.

Dambrugernes organisation er da også at finde på verdens største messe for økologiske fødevarer, Biofach i Tyskland i næste uge.

Ud over økologiske ørreder er der gang i blåmuslinger fra lineproduktion og tang fra lineproduktion.

Villy Juul Larsen indrømmer gerne, at blåmuslinger fra liner ikke i begyndelsen gav det store overskud, men så blev de lagt om til økologi:

- Det første anlæg blev lagt om i 2012, og siden da har det været en støt stigende kurve. Der er flere og flere anlæg, der er lagt om, og i dag har vi 16 anlæg, der er lagt om til økologi.

Og en helt ny spiller er på vej i Lemvig:

- Økologiske østers, som vi forventer at få den første produktion af i løbet af få måneder.

Blandt de øvrige udstillere på Biofach i Nürnberg i næste uge er Thise Mejeri, som laver økologiske produkter.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125