23948sdkhjf

Ungarbejder tvunget til at bruge del af løn på tøj

16-årig ansat hos tøjkæden Pieces fortæller, at det var et krav, at hun hver måned brugte penge på tøj fra kæden. HK er ikke begejstret.
I slutningen af januar fik 16-årige Natascha Søndergaard fra Vanløse job hos den Bestseller-ejede tøjkæde Pieces' butik i Amagercentret.

Men allerede på sin første vagt blev Natascha mødt af et krav om, at hun skulle bruge en del af sin løn på tøj fra kæden. Tøjet skulle desuden skiftes ud, hver gang der kommer nye kollektioner, fortæller hun til BT.

-.Jeg havde jo måske tjent omkring 200 kroner på den vagt, så hvis jeg skulle have tøj for 300 kroner, så ville jeg på det tidspunkt gå i minus, og det kunne jeg ikke helt se meningen i, siger Natascha Søndergaard, der valgte at sige op.

Hendes påstand understøttes ifølge BT af andre medarbejdere, som avisen har talt med, og en mailkorrespondance mellem Natascha og hendes chef, som BT har set.

HK er bekendt med problematikken, og her er man ikke begejstret. Faglig sekretær Lisbeth Nørremark kalder kravet "helt urimeligt."

BT har ikke kunnet få ejeren af den specifikke butik i tale, men Bestseller siger, at der ikke som sådan er krav til, at medarbejderne skal købe tøj fra kæden, men at der blot henstilles til det.

- Vi henstiller til, at de fortrinsvis har tøj på fra vores butikker, som de kan købe med personalerabat. Til gengæld er det et krav, at medarbejdere i arbejdstiden ikke må gå i tøj, der tydeligt bærer andre tøjmærkers navn eller logo, siger Jesper Stubkier, kommunikationschef hos Bestseller

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094