23948sdkhjf

Vi taler grimt til butiksansatte

Tonen er blevet hårdere, måske på grund af udvidede åbningstider.
Det er ubehagelige sætninger som "Hold kæft, din smatso" og ""Fede ko" de ansatte i butikkerne i stigende grad lægge ører til. Det viser en undersøgelse foretaget af fagforeningen HK/Handel.

Og hos brancheforeningen Dansk Detail, hvor Jens Birkeholm er direktør, er det også et kendt problem:

- Jeg kan desværre godt genkende det billede, som HKs undersøgelse viser. Vi hører om lignende tilfælde i vores butikker, fortæller han.

Det skriver DR Syd.

Spørger man Hanne Kjærgaard Mathiasen, der er formand for HK Handel i Sydjylland, hvorfor tonen er blevet hårdere, så hænger det sammen med at butikkerne er presset af at skulle holde længere åbent:

- De ansatte er måske smurt tyndt ud over de åbningstider, der er. Så kan det godt føles som om, man står længe i kø ved kassen. Eller måske er der ikke altid en medarbejder lige rundt om hjørnet, man kan spørge om råd, og det kan være med til at eskalere en konflikt, siger hun.

Jens Birkeholm, direktør i Dansk Detail, tror også at kulturen i samfundet har ændret sig, og det går ud over de ansatte i butikkerne.

- Det handler meget om, at der er kommet en uheldig tendens til egoisme og at vi siger "mig først". Og hvis vi ikke får ret, så giver vi den fuld gas med mit ordforråd overfor de medarbejdere, der går bag disken eller i butikken, forklarer han.

Den nye undersøgelse fra HK Handel bygger på interviews med 580 af deres medlemmer.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094