23948sdkhjf

Kvinder starter færre virksomheder end mænd

Kvindelige iværksættere startede knap 11.000 virksomheder op i 2016.
Kvinder halter bagefter, når der skal startes nye virksomheder op.

Det skriver DR Syd.

Tal fra Erhvervsstyrelsens CVR-register viser, at danske kvinder startede 10.830 virksomheder i 2016. Til sammenligning startede de danske mænd 26.449 virksomheder.

Hos Haderslev Erhvervsråd, der blandt andet vejleder iværksættere, oplever man, at der er forskel på mænd og kvinders tilgang til livet som iværksætter. Det fortæller Malene Rosenborg, der er projektkonsulent.

- Kvinder tænker både familie og virksomhed ind i deres planer. Det hele skal gå op. Mænd er lidt mere fokuserede på at nå det næste mål, siger hun til DR Syd.

Mathea Skovrup fra Haderslev startede sin egen virksomhed, der har rettighederne til at sælge varer fra en række mærker i Danmark, for halvandet år siden. Hun tror, at kvindelige forbilleder vil kunne hjælpe.

- Det var hårdt for mig at komme i gang, fordi jeg ikke vidste, hvordan jeg skulle gribe det an, og jeg vidste ikke, hvem jeg skulle starte med tage kontakt til, siger hun til DR Syd.

Men selvom det har været hårdt at starte som selvstændig, og Mathea Skovrup i dag arbejder en del mere end de 37 timer, hun gjorde før, så har hun langtfra fortrudt.

- Det er ikke længere kun et arbejde. Det er en livsstil, og det lærer man at elske. Man skal bare tage det skridt for skridt og tro på sig selv, siger hun.

I Region Syddanmark startede kvinder 1784 nye virksomheder i 2016. I det samme år startede mænd 4578 virksomheder.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.062