23948sdkhjf

Salg af Plumrose giver Danish Crown store opkøbsmuskler

Danish Crown venter på den rigtige opkøbsmulighed på de fire markeder, som selskabet fokuserer på.
Med salget af den amerikanske forædlingsvirksomhed Plumrose har Danish Crown hevet to stik hjem, som kan få stor betydning for eksekveringen af fødevareselskabets overordnede strategi.

Man har skilt sig af med en forretning, som befinder sig uden for de fire markeder, som fremtidens indtjening skal baseres på - Danmark, Sverige, Tyskland og Polen.

Og vigtigst af alt har Danish Crown fået flere penge i kassen til opkøb, der kan styrke virksomhedens fremtidige vækst.

- Vi har bragt os i en situation, hvor vi selv kan bestemme. Vi har kapitalen og kan slå til, når muligheden byder sig.

- Det gør bare, at vi som selskab har en anderledes handlefrihed, end vi havde for få år siden, siger administrerende direktør Jais Valeur.

Han understreger dog, at Danish Crown ikke har travlt, men kan vente på, at den rigtige mulighed opstår.

Og mens man i Polen og Danmark allerede er markedsledende, er der fortsat gode muligheder for ekspansion i England og Sverige.

- I Sverige er vi nummer et på slagtninger. Og så har vi købt en lille forædlingsvirksomhed ved navn Chark-produkter i Skåne, som går rigtigt godt, og det har givet os appetit på mere af den slags.

- I England er vi i gang med en genopretning, og det er min vurdering, at vi har ret store muligheder derovre, fordi det er en meget fragmenteret industri.

- Men der kommer nok til at gå nogle år endnu, før vi har kræfter til det, siger direktøren.

Han ser en svinebranche, hvor producenterne har redet stormen af, efter at afregningspriserne er steget pænt de seneste år.

I stedet er slagterierne lige nu ude i et hårdt udskilningsløb med konkurser og lukninger rundt omkring i Europa.

- Til sidst kommer turen så til forædlingsindustrien. Detailhandlen vil slås for at undgå at vælte prisstigningerne på kød over på forbrugerne, og så kommer der formentlig til at ske noget på den front.

- Det kan blive meget hårdt, men det vil også åbne muligheder for konsolidering i form af opkøb. Og så er vi klar, siger Jais Valeur.

Plumrose blev solgt til en pris af 1,6 milliarder danske kroner.

/ritzau/
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094