23948sdkhjf

Ilva garanterer job til unge med autisme

Ilva er gået i partnerskab med fonden Unges Uddannelsescenter om projekt ”Klar til Start”.
Flere unge med autisme spektrum forstyrrelser (ASF) kan nu se frem til et arbejde i et af Ilvas bolighuse rundt om i landet.

Det fortæller virksomheden i en pressemeddelelse.

Ilva er gået i partnerskab med fonden Unges Uddannelsescenter, der står bag opkvalificeringsforløbet ”Klar til Start”, som har en succesrate på 85 pct. med at skaffe unge med ASF i fast beskæftigelse.

Den første kursist er begyndt i et opkvalificeringsforløb i Ilva i Ishøj.

Her skal han det næste stykke tid følges på fuld tid af en pædagogisk uddannet "mentor", der hjælper dels med at afklare hans kompetencer, dels med at undervise ham i arbejdsopgaverne.

En vigtig del i processen er også ugentlige trivselssamtaler mellem mentoren og den unge. Målet er ved endt opkvalificering at indstille ham til et flexjob, og Ilva LVA har allerede nu givet en garanti for, at der venter den unge en fastansættelse.

Ud over kursisten i Ilva i Ishøj er planen at opkvalificere yderligere tre-fire unge med ASF i henholdsvis Ilva i Ishøj og i Lyngby.

Hvis samarbejdet viser sig at være en succes for begge parter, er planen på sigt at brede det ud til alle ILVAs syv bolighuse rundt om i landet.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078