23948sdkhjf

Butikker anmeldes for at sælge gammel håndkøbsmedicin

85 butikker er meldt til politiet efter Lægemiddelstyrelsens inspektioner af salget af håndkøbslægemidler.
Detailhandlens butikker har ikke helt styr på de regler, der gælder salget af håndkøbsmedicin som hovedpinepiller, nikotintyggegummi og næsespray mod forkølelse.

Det skriver Politiken mandag.

Problemerne er beskrevet i en ny årsrapport fra Lægemiddelstyrelsens særlige sektion for inspektioner.

Ikke mindre end 85 butikker har i det forløbne år overtrådt reglerne så eftertrykkeligt, at de nu er blevet meldt til politiet. De står nu til en bødestraf.

Til sammenligning blev kun 64 butikker og håndkøbsudsalg meldt til politiet i 2015.

Overtrædelserne drejer sig blandt andet om lægemidler, der har passeret sidste salgsdag. Flere steder er der også problemer med adskillelse af lægemidler fra cigaretter og andre butiksvarer.

For første gang i de 16 år, det har været muligt at sælge håndkøbslægemidler i detailhandlens butikker, har Lægemiddelstyrelsen fundet det nødvendigt at inddrage tilladelserne til at sælge medicin i håndkøb i to konkrete kiosker.

I de to kiosker fandt myndighederne så mange grove og alvorlige overtrædelser af reglerne, "at Lægemiddelstyrelsen ikke havde tillid til", at kioskerne kunne forhandle lægemidler.

Det fremgår af rapporten.

- Vi har faktisk gennemført disse inspektioner i rigtig mange år. Derfor er det ikke tilfredsstillende, at vi bliver ved med at finde mange fejl i håndteringen af disse lægemidler, siger Annette Byrholt Hansen, leder i Lægemiddelstyrelsens sektion for inspektioner, til Politiken.

Styrelsen vil nu intensivere samarbejdet med supermarkedskæderne i forsøget på at få rette op på den skæve statistik.

Samtidig skærper styrelsen kontrollen med et stærkt stigende antal internetfirmaer, der sælger håndkøbsmedicin.

/ritzau/
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.204