23948sdkhjf

Allergimedicin er billigst på apoteket

Allergimedicin kan fås til under en tredjedel af prisen, hvis man køber en stor pakke kopimedicin på apoteket i stedet for at købe en lille pakke i en kiosk eller i et supermarked.
Allergimedicin er billigst på apoteket, skriver Apotekerforeningen i en pressemeddelelse.

Butikkerne i detailhandlen sælger næsten udelukkende små og dyre pakker mærkevaremedicin - som for eksempel den mest solgte pakning i detailhandlen, Benaday med 21 tabletter, der har en gennemsnitlig tabletpris på ca. 3,70 kroner.

Det står i skarp kontrast til apotekerne.

Apotekerne sælger typisk store pakker kopimedicin - med navne som Alnok, Vialerg eller Ceterizin - med samme effekt som de dyre varianter, men til en lavere pris.

Den gennemsnitlige tabletpris er omkring 1,50 kr. pr. tablet for en pakke med 50-100 tabletter på apoteket.

Det er hele 71 procent billigere pr. tablet end en lille pakke Benaday med syv tabletter i detailhandlen.

Men det er ikke kun i store pilleglas, at apotekernes kopimedicin slår detailhandlens mærkevarer på prisen.

Går man på apoteket kan man købe en lille pakke med 10 tabletter til en gennemsnitspris på lige godt tre kr. pr. tablet. Det er 40 procent billigere end den mindste pakke Benaday i detailhandlen.

Den gennemsnitlige pris for en solgt tablet allergimedicin på apoteket er 1,84 kr. mens den gennemsnitlige pris i detailhandlen er på 3,79.

Hvor 93 procent af den allergimedicin, der sælges i detailhandlen, er den dyrere mærkevareudgave Benaday eller Zyrtec, er 98 procent af de pakninger, som apoteket sælger, den billigere kopimedicin.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079