23948sdkhjf

Justitsminister vil se på auktionslov efter lovbrud

I 2016 skete det igen, at et stjålet kunstværk blev solgt på Lauritz.com. Nu skal loven kigges igennem.
Efter en ny sag om stjålen kunst, der er blevet solgt via det online auktionshus Lauritz.com, vil justitsminister Søren Pape Poulsen (K) kigge på auktionsloven.

Det skriver Politiken.

- Det siger sig selv, at videresalg af stjålne genstande er fuldstændig uacceptabelt. Det gælder selvfølgelig også for auktionshuse. Jeg har derfor allerede besluttet at nedsætte et sagkyndigt udvalg.

- Lovgivningen om auktioner er fra før internettets tid og tager derfor ikke højde for, at mange varer bliver købt og solgt på nettet. Det er derfor, at reglerne nu skal gennemgås, siger Søren Pape Poulsen til avisen.

Mere specifikt er det auktionslederloven, der skal have et gennemsyn. Den skriver:

- Auktionslederen er pligtig at give agt på, at der ikke foreligger omstændigheder, som tyder på manglende lovlig adkomst til det, der skal bortsælges ved auktion.

De seneste år har der været en stribe sager, hvor online-auktionshue er blevet brugt til hælervirksomhed for kunst, designermøbler og andet.

Hos Socialdemokratiet mener retsordfører Trine Bramsen ikke, at regeringen bør vente på, at et udvalg gransker loven.

- Jamen, justitsministeren nedsætter jo 117 udvalg, og der går jo ikke en dag, uden at der kommer et nyt udvalg, der skal se på sagerne.

- Her er det jo så klart, hvad det er for noget kriminalitet, der finder sted. Derfor synes jeg, det ville være mere klogt med handling, siger Trine Bramsen til Politiken.

Partiet opfordrer til, at et abonnement på registre for stjålen kunst bør være et krav.

Mens Dansk Folkeparti også støtter op om hurtig handling, er regeringspartiet Venstre mindre opsatte på at ændre loven.

- Efter vor opfattelse bør det være op til markedet, i dette tilfælde sælger og køber, om de føler sig trygge ved at handle via et auktionshus, der eksempelvis ikke abonnerer på det pågældende register, siger retsordfører Preben Bang Henriksen fra Venstre.

/ritzau/
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094