23948sdkhjf

Minister indkalder eksperthjælp: Arbejdsmiljø-indsatsen har slået fejl

Antallet af danskere, der får stress eller fysiske skader af at gå på arbejde, vokser kraftigt. Indsatsen for at forbedre arbejdsmiljøet virker ikke, erkender minister.
Det går den helt forkerte vej med danskernes arbejdsmiljø. Langt flere danskere har de seneste år fået fysiske eller psykiske overbelastninger på arbejdet. Hver 9. dansker har nu fysiske skader og hver 6. har psykiske skader.

Det viser en ny stor undersøgelse fra Nationalt Forskningscenter for Arbejdsmiljø (NFA), skriver Avisen.dk.

På baggrund af undersøgelsens resultater erkender beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen (V), at arbejdsmiljøindsatsen ikke virker. Han vil nu have et ekspertudvalg til at komme med anbefalinger til en ny og forbedret indsats.

- Som beskæftigelsesminister er jeg bekymret over udviklingen. Med de tal, vi ser i dag, kan jeg konstatere, at arbejdsmiljøindsatsen har slået fejl. At indsatsen simpelthen ikke virker efter hensigten.

- Derfor vil regeringen – med inddragelse af forligskredsen – nedsætte et ekspertudvalg, der skal gentænke indsatsen på området, siger Troels Lund Poulsen.

I den store arbejdsmiljø-undersøgelse fra NFA har 35.000 danskere besvaret spørgsmål om deres helbred og arbejdsmiljø.

Undersøgelsen viser, at én ud af ni beskæftigede i 2016 havde overbelastninger af muskler og skelet, mens hver sjette dansker på arbejdsmarkedet havde psykiske overbelastninger og tegn på stress eller depression.

Både når det gælder fysiske og psykiske skader har der været en stor stigning siden 2012.

Den politiske målsætning har ellers været klar. Andelen af danskere, der har et dårligt fysisk og psykisk arbejdsmiljø, skal nedbringes med 20 procent frem mod 2020.

Men fra 2012-2016 er der i stedet kommet 17 procent flere beskæftigede personer, der overbelastes psykisk og 15 procent flere med overbelastninger af muskel og skelet.

Derfor skal et ekspertudvalg nu komme med anbefalinger til, hvordan arbejdsmiljøindsatsen kan styrkes, så det danske arbejdsmiljø kommer tilbage på rette spor, lyder det fra Troels Lund Poulsen.

- Min holdning er helt klar: Det skal være sikkert og sundt at gå på arbejde i Danmark, siger beskæftigelsesministeren.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.172