23948sdkhjf

Kraftigt dyk i tomme butikker på Fyn

Det seneste halvandet år er det blevet lettere at leje butikslokaler ud, og Fyn har ikke haft så få tomme butikker i over otte år.
Efter flere triste år med mange tomme butikslokaler lysner det nu for detailhandlen på Fyn, viser flere tal fra Ejendomstorvet.

Det fortæller virksomheden i en pressemeddelelse.

- Særligt det seneste halvandet år er der kommet liv i mange fynske butikslokaler, hvor tomgangen er faldet støt kvartal for kvartal og samlet ret markant. Faktisk skal vi helt tilbage til 2008 for at finde færre ledige lejemål end nu. Yderligere et sundhedstegn er, at lejeniveauerne er steget mærkbart de seneste kvartaler og ligger meget højere end for fem år siden, siger Simon Birch Skou, adm. direktør for Ejendomstorvet.dk.

Ved indgangen til 2017 stod kun 4,7 procent af de fynske butikslokaler tomme – efter et vedvarende fald fra cirka 5,5 procent i midten af 2015.

Samtidig ligger tomgangen stabilt på det laveste niveau i 8½ år (på nær et kortvarigt dyk i slutningen af 2012).

Før finanskrisen stod færre end to procent af butiksarealerne på Fyn tomme, men det steg på to år til omkring fem procent, og i lang tid kæmpede Fyn med flere tomme butikslokaler end resten af landet.

Det billede er vendt: Fyn har siden 2012 haft færre tomme butikker end landsgennemsnittet og har desuden den laveste butiks-tomgang uden for hovedstadsområdet.

Butikslejen er ifølge tal fra Ejendomstorvet.dk steget 19 procent per kvadratmeter det seneste år og ligger dermed 30 procent højere end for fem år siden.

De fleste andre landsdele har enten oplevet noget mindre stigninger i lejen eller har ligefrem lavere lejeniveauer end i 2012.

- I Nybolig Erhverv Odense kan vi nikke genkendende til tallene. Odense oplever stor efterspørgsel på butikslokaler – i kraft af blandt andet byomdannelsen ved Thomas B. Thriges Gade i centrum og letbanen, som åbner 2020. I Svendborg ser det også meget positivt ud med rift om butikslejemålene, og udbuddet af lokaler kan ikke følge med efterspørgslen. I Kerteminde har vi haft relativt let ved at få udlejet flere mindre lejemål, og i Nyborg har vi haft flere fremvisninger end normalt, siger erhvervsmægler Andreas M. Jensen.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.141