23948sdkhjf

Inflationen holdt i ro på lavt niveau i marts

Priserne steg med én procent i marts. Det er på linje med februars inflation, viser nye tal.
Inflationen var på én procent i marts og holdt sig dermed på niveau med februar. Det viser nye tal fra Danmarks Statistik.

Ifølge Danmarks Statistik steg priserne på almindelige varer som mad, tøj og benzin med 0,7 procent i marts efter at være steget med 0,9 procent i februar.

- Det er blandt andet benzin, mineralvand, sodavand og juice, der bidrager til en lavere prisstigning på varer end i sidste måned, skriver Danmarks Statistik.

Når inflationen alligevel er stabil, skyldes det, at priserne på tjenester som transport, bankgebyrer og forsikring steg med 1,2 procent.

- Uddannelse har haft den største prisstigning i marts i forhold til samme måned sidste år. Stigningen på 3,4 procent skyldes hovedsageligt højere priser for at gå på privatskole.

- Kommunikation havde det største prisfald på 10,4 procent, hvilket primært skyldes lavere priser på mobiltjenester, skriver Danmarks Statistik.

Med tallene fra marts står det klart, at inflationen stadig er på et historisk ganske lavt niveau i Danmark. 2016 bød ifølge Dansk Erhverv på den laveste inflation siden 1950'erne.

Selv om de seneste tal er lave, er de dog en lille stigning fra 2016-tallene.

- Prisstigningerne er dog ingenlunde ved at stikke helt af, skriver makroøkonom ved Sydbank Søren V. Kristensen.

Stiger inflationen yderligere, vil det imidlertid kunne mærkes for den almindelige dansker, da lønstigningerne har været og er meget moderate.

- En prisstigning på én procent eller mere er markant mere end sidste år, og det kan mærkes på bundlinjen hos de danske forbrugere.

- Det æder nemlig en større del af lønstigningerne og betyder derfor, at der er lidt mindre til forbrug hver måned, end der havde været med en mindre prisstigning, skriver Søren V. Kristensen.

/ritzau/
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078