23948sdkhjf

Årets første danske jordbær kom i weekenden

Coop og Hunsballe Grønt klar med danske jordbær i de 10 første butikker.
I lørdags kom de første danske jordbær i butikkerne.

Og ligesom sidste år, var det ganske få udvalgte butikker, der fik fornøjelsen af de allerførste.

Mængderne er meget små, så kunderne kunne kun få fat i dem i udvalgte butikker i Kvickly, SuperBrugsen, Dagli'Brugsen, Fakta og Irma, primært i Storkøbenhavn.

Det er gartneriet Hunsballe Grønt ved Skælskør, der igen i år er først med jordbær. De er dyrket i et moderne væksthus, der er specielt konstrueret til jordbær-produktion med ekstra store vinduer, der giver mulighed for ekstra meget lys til planterne. De seneste dages flotte forårsvejr, har gjort at de første jordbær er klar nu.

I sidste uge var det kun butikker på Sjælland, der fik de nye jordbær.

Men allerede i denne uge kommer der større mængder og om ca. en uge forventes, at produktionen er så stor, at der er jordbær i alle Coops 1200 butikker.

De første danske jordbær sælges for 35 kr. pr. bakke med 250 gram.

Hunsballe Grønt er en familiedrevet virksomhed med over 50 års erfaring i produktion af jordbær og grøntsager. I dag drives virksomheden af Claus & Henriette Hunsballe, som er 2. generation. Virksomheden ligger på Skælskør egnen, som er begunstiget med mange solskinstimer, hvilket især er hensigtsmæssigt for smagsudviklingen i jordbærerne. Området ligger desuden forholdsvis kystnært og har derfor færre nætter med frost, hvilket også er væsentligt, når man dyrker jordbær.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.063