23948sdkhjf

Sjællænderne har hang til svensk slik

Skåningerne køber alkohol, sjællænderne køber slik, viser rapport om naborejser i Øresundsregionen.
Det er velkendt, at svenskere på besøg i Danmark gerne køber alkohol med hjem.

En rapport fra det svenske Handelns Utredningsinstitut (HUI) om grænsehandlen i Øresundsregionen dokumenterer, at det drejer sig om hele 46 procent af skåningerne, der er på besøg i Danmark.

Omvendt har danskere den søde tand med, når de er på besøg i Skåne. Den suverænt mest populære vare er slik. Det køber 44 procent af de danske gæster.

På andenpladsen er madvarer med 38 procent, mens 20 procent køber alkoholfri drikkevarer som saft og sodavand.

Ifølge HUI skyldes det formentlig, at de varer er betydeligt billigere i Sverige end i Danmark. Af samme grund køber mange også deres Ikea-møbler i Sverige.

Det med danskernes hang til svensk slik kommer noget bag på Helsingborgs turistchef, Emma Håkansson.

- Men vi har jo et godt udvalg i Helsingborg - især af slik, siger hun til avisen Sydsvenskan.

Det er i det hele taget shopping, der er sjællændernes primære grund til at drage over sundet. Det er den primære rejsegrund for 34 procent.

23 procent siger, at de mest tager til Sverige for at besøge familie og venner, mens den skånske natur trækker i 17 procent.

Skåningerne kommer også mest til Sjælland for at shoppe. Det siger 29 procent.

For resten af dem fordeler anledningen sig mere ligeligt mellem private besøg, forretningsmøder, besøg i Tivoli og på Bakken, forskellige kulturoplevelser - og så dem, der skal flyve udenlands fra Københavns Lufthavn.

Kun tre procent kommer mest for at nyde Sjællands natur.

Der er generelt betydeligt større trafik fra Sverige mod Danmark end den anden vej.

Det svinger meget fra måned til måned. Men mens det for sjællændernes vedkommende svinger mellem 5 og 13 procent, der har været over Øresund, er det for skåningerne 15-30 procent.

De skånske gæsters samlede bidrag til Danmarks økonomi var ifølge rapporten 5,1 milliarder kroner sidste år - heraf blev de 1,9 milliard lagt i indkøb.

Sjællænderne lagde omvendt i 2016 4,5 milliarder kroner i Sverige. Heraf gik de 2,5 milliarder til slik, dagligvarer og andre indkøb.

/ritzau/
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.164