23948sdkhjf

Grisefoder til mennesker kan blive kæmpeforretning

Novozymes-direktør skal få os til at spise sundhedsfremmende grisefoder.
Grisefoder fra Jelling har potentiale til at blive en internationalt sællert. Det mener ejerne bag et selskab, der vil gøre grisefoder til en milliardforretning. Selskabet har netop hentet topchef i Novozymes, fortæller DR P4 Trekanten.

Det fermenterede grisefoder har i praksis vist sig at virke godt på både grise-maver og på menneskemaver.

Fabrikken, European Protein, i Jelling satser nu stort,og ansætter en sværvægter inden for dansk industri. Udviklingsdirektør, Søren Kjærulff, har forladt et job i giganten Novozymes for at for at blive direktør i Jelling-firmaet.

- De første resultater ser rigtigt spændende ud, siger Søren Kjærulff, efter han har set de foreløbige forskningsresultater. Novozymes-direktøren bliver både direktør og medejer af et nyoprettet selskab, der har en række kosttilskud på vej inden for det næste års tid.

Ejer og iværksætter, Jens Legarth fra Jelling, er overbevist om, at en række lægemidler, som kan hjælpe mod mave-tarmsygdomme og Diabetes type 2 også vil blive godkendt om nogle år. Derfor investerer han massivt massivt i projektet.

- Vi satser rigtigt mange penge på det her. Vi har fået mange penge fra forskellige fonde og fra EU, fordi de kan se noget potentiale i det. Så det er meget store millionbeløb, siger Jens Legarth.

De nye helsemidler og lægemidler er endnu ikke videnskabeligt dokumenteret og godkendt, men Jelling-virksomheden har allerede taget patent på en række produkter. Professor i molekylar plantebiologi ved Københavns Universitet, Barbara Ann Halkier, tror, at midlerne kan udvikle sig til at blive en kæmpeforretning.

- Det, der gør det potentielt spændende, er at man har set nogle af de samme observationer på grisene, som på mennesker, siger hun.

Skal produkterne godkendes som lægemidler, er det en proces der tager flere år, hvor midlernes effekt skal dokumenteres.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109