23948sdkhjf

Butiksbestyrer i vestjysk turistby: Ærgerligt, at mange lukker om søndagen

Hver sommer strømmer turisterne til den jyske vestkyst. Alligevel holder mange butikker lukket om søndagen.
Butikkerne i Ringkøbing kan ikke blive enige om de skal holde søndagsåbent henover sommeren.

Ifølge handelsstandsforeningen er der ikke nok handlende turister om søndagen. Det kan legetøjsbutikken Buddy i Ringkøbing midtby dog ikke genkende. De har holdt sommer-søndagsåbent i mange år.

- Jeg har rigtigt travlt. Jeg er alene i butikken de søndage, vi har åbent. Det er ikke altid let at få sin frokost, siger butiksbestyrer i Buddy Helle Kjeldsen til DR P4 Midt & Vest .

Hun synes det er ærgerligt, at mange butikker holder lukket om søndagen.

- Der er jo folk herinde, der går i byen, fordi de synes, her er hyggeligt. De kan ikke forstå, at de andre butikker er lukkede, når jeg har åbent, siger hun.

I år regner købstadschef i handelsstandsforeningen Kim Grøn Hansen med, at knap en fjerdedel af butikker holder søndagsåbent. Han mener ikke, at der er kunder nok til alle butikker om søndagen.

- I Ringkøbing er mandag den absolut bedste handelsdag. Turisterne kommer lørdag, søndag pakker de ud og først derefter kan vi mærke, at de kører afsted, siger han.

I Holstebro råder handelsstandsforeningen ikke butikkerne til at holde åbent. Der er dog stadig butikker, der gør det alligevel. I Herning Centeret begyndte butikkerne for et halvt år siden at holde åbent alle ugens syv dage.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11