23948sdkhjf

Danske Havecentre vil undervise børn i havebrug

Børn skal lære at plukke majs og høste æbler. Det får ros af en naturvejleder.
Små pilfingre kan bruges til meget andet end at scrolle rundt på Ipad'en eller smartphonen. De kan også bruges i muld og gøres grønne - hvis de får at vide, hvordan det gøres.

Landets havecentre skyder i dag projekt HaveBørn i gang for at gøre børnehavebørn og børn i de mindste skoleklasser til en generation af blomstrende havespirer.

Det skriver DR Nordjylland .

- De har ikke lært det fra barnsben. De har aldrig været med til at høste æbler og plukke majs, siger Martin Holmriis, der driver Gug Planteskole og er medlem af bestyrelsen i Danske Havecentre.

Det er dem, der står bag det nye undervisningsmateriale, der rettet mod børn i børnehaveklasser og i skolerne fra 0. til 3. klasse.

- Derudover er der også råd og vejledning at hente hos os, og eleverne kan for eksempel også komme på besøg hos os, siger Martin Holmriis.

At det naturligvis sætter fokus på have- og plantecentret lægger han ikke skjul på, men det gør ikke så meget, for ifølge Karin Winther, naturvejleder i Vesthimmerland Kommune, falder initiativet på et tørt sted.

- Vi oplever også, at der i stigende grad mangler kendskab til tingene. Vi kommer længere og længere væk fra naturen. Jeg kunne frygte, at folk til sidst tror, at agurker kommer ud i plastikhylstre, siger hun.

Karin Winther kan derfor ikke andet end rose initiativet:

- Det er kærkomment, siger hun.

11-årige Emma Kondrup Olesen fra 4. klasse på Havbakkeskolen i Als i Himmerland fortæller, at de hjemme hos hende har to højbede - som begge bliver passet af hendes bedstefar.

- Vi er lidt for dovne selv til at holde dem, erkender Emma

Hun ved dog godt, hvad der er i højbedene.

- I det ene plejer vi at have jordbærplanter. I det andet plejer vi at have radisser, gulerødder og sådan noget. Jeg har været med til at plante noget af det og lærer lidt om planterne af min bedstefar og om at vande dem af min far.

Og hendes favorit?

- Jordbær!
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078