23948sdkhjf

Lauritz.coms kvaler fortsatte i første kvartal

Det problemramte online auktionshus Lauritz.com oplevede et markant fald i handlen i først kvartal.
Onlineauktionshuset Laurtiz.com har haft et hårdt første kvartal, hvor værdien af ting på auktion er styrtdykket. Det viser regnskabet, der netop et offentliggjort.

Værdien af handlerne på selskabets platforme faldt med markante 19 procent i kvartalet til 191,5 millioner kroner. Omsætningen i selskabet steg med 10,5 millioner kroner, men 18 millioner af dem kommer fra gebyrer fra aftaler med nye partnere.

- At overføre ejerskab af auktionshuse til nye partnere er en naturlig del af Lauritz.coms forretningsmodel, skriver Lauritz.com.

Selskabet forsøger nu at køre sin forretning som en slags franchisekoncept, hvor andre køber sig ret til konceptet. Det er her pengene er kommet fra i første kvartal.

Regnskabet fortæller da også, at forretningen er kørt dårligt i de første tre måneder af 2017.

- Starten på året er altid svag, men starten på 2017 har været svagere end normalt, skriver Lauritz.com.

Det er gået dårligt for både QXL og Lauritz.com i kvartalet.

- Vi oplever et skift i kundernes opførsel, da sælgere i mindre grad end tidligere er villige til fysisk at besøge vores auktionshuse end tidligere.

- Vi mener, at dette skift er en af forklaringerne på faldet på auktionsomsætningen, skriver Lauritz.com.

Auktionshuset har haft nogle tumultariske måneder og år. Først blev selskabets børsnotering en særdeles rodet affære. Så skrev Berlingske, at der var suspekte handelsmønstre på selskabets hjemmeside.

Det kunne indikere, at der blev manipuleret med auktionerne.

I marts fortalte administrerende direktør Mette Rode Sundstrøm, at hun ikke ville være topkvinde i selskabet længere.

Lauritz.com præsenterede i forbindelse med regnskabsåret en ny strategi, hvor man satser mere på sin kerneforretning inden for auktioner brugere imellem.

I regnskabet for første kvartal fortæller Lauritz.com, at det stadig er intentionen af skære 15 procent af omkostningerne i selskabets hovedkvarter.

/ritzau/
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078