23948sdkhjf

Nu vil hver anden leder ansætte nye medarbejdere

Næsten halvdelen af cheferne i det private forventer at antallet af medarbejdere vil stige det kommende halve år.
Det viser en ny konjunkturundersøgelse fra organisationen Lederne.

Knapt halvdelen af de adspurgte ledere forventer, at antallet af medarbejdere vil stige det næste halve år.

Det er en lille stigning siden de tilsvarende undersøgelser for et halvt og et helt år siden.

Næsten lige så mange, 42 procent, forventer dog at antallet af medarbejdere vil være omtrent uændret, mens kun hver ottende, 13 procent, tror, at der vil ske et direkte fald i den samlede medarbejderstyrke i resten af i år.

Formanden for Lederne Svend Askær opfordrer derfor virksomhederne til at tænke bredt, når de skal rekruttere medarbejdere:

- Her i foråret har vi set, at ledigheden på arbejdsmarkedet er steget en smule i takt med, at stadig flere på integrationsydelse bliver erklæret jobparate. Blandt de ledige er der en række flygtninge, som er klar til at tage et job. Det er positivt, fordi vi dermed har fået et større udbud af arbejdskraft, nu hvor virksomhederne i stigende grad skal i gang med at ansætte, siger Svend Askær.

Vækst i hele landet
Undersøgelsen viser også, at flertallet af ledere også forventer et halvår med vækst i omsætning, produktion, overskud og eksport.

Størst er optimismen i forhold til omsætning, hvor 68 procent af lederne vurderer, at deres virksomhed kan se frem til en stigning, mens 60 procent kalkulerer med stigende produktion og overskud. 54 procent tror også, at eksportkurverne stiger i resten af 2017.

- Optimismen i virksomhederne flugter med, hvad vi ser i flere andre europæiske lande. Meget tyder på, at vi er på vej ind i et halvår med tryk på kedlerne, siger Svend Askær, som glæder sig over, at der er optimisme blandt lederne i hele Danmark – ikke kun i og omkring de største byer.

Undersøgelsen er foretaget i samarbejde med analyseinstituttet YouGov. Den offentliggøres i sin helhed i juni.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109