23948sdkhjf

Danske Spil strækker våben i sag om millionbøde

Danske Licens Spil fik en bøde på 1,2 millioner kroner for overtrædelse af hvidvaskningsregler, da de ikke undersøgte en kunde. Samme situation vil ikke ske igen, garanterer direktør.
Danske Licens Spil modtog for tre uger siden en bøde på 1,2 millioner kroner af Bagmandspolitiet (SØIK) for overtrædelser af hvidvaskningsregler.

De var uenige i bødeforlægget, men valgte alligevel at betale de 1,2 millioner kroner, oplyste de i en pressemeddelelse.

Det skyldes forretningsmæssige hensyn, og en lignende situation vil ikke kunne opstå igen, lyder det fra selskabets direktør.

Det skriver onlinemediet BetXpert.

- Det er en forretningsmæssig afvejning. Vi skal gøre op med os selv, om vi vil gøre en sag ud af det, der måske kan vare i årevis og måske endda koste endnu flere penge. Vi er dybt uenige i afgørelsen, men samtidigt strækker vi også våben og siger, at vi må se at komme videre, siger Niels Erik Folmann, direktør for Danske Licens Spil, til BetXpert.

Garanti: Vil ikke komme i samme situation igen
I bødeforlægget fra Statsadvokaten for Særlig Økonomisk og International Kriminalitet (SØIK), som BetXpert har fået aktindsigt i, fremgår det, at kunden i perioden fra marts 2012 til januar 2015 indbetalte 5.247.318 kroner, og at Danske Spil ikke søgte oplysninger om, hvorfra pengene stammede.

Og det skal de gøre ifølge bekendtgørelsen om onlinekasino, der trådte i kraft 1. februar 2012.

Hvorfor er kundens transaktioner så ikke blevet undersøgt?

- Vi kigger meget på, hvad det er for bekendtgørelser og cirkulære, der kommer fra Spillemyndigheden eller fra andre, der regulerer det her område, og dem retter vi os efter. På det tidspunkt betragtede vi sagen som spilafhængighed og agerede i forhold hertil. Derfor overraskede anmeldelsen os meget. Strammer man bardunerne på det her felt og kommer med nogle skarpere cirkulærer og bekendtgørelser, så retter vi ind med det samme, siger Niels Erik Folmann og forsætter:

- Jeg kan garantere dig for, at i dag vil vi ikke komme i samme situation, for vi har selv strammet bardunerne. Hvis der kom en og spillede for så mange i 2017, så ville vedkommende komme ud (gennem vores scanner) som et emne, vi ville bede SØIK om at kigge på efter gældende regler, siger Niels Erik Folmann til BetXpert.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.113