23948sdkhjf

Salget af usunde varer hæmmes ikke af sundhedsbølgen

| Af Redaktionen | Tip redaktionen om en historie

Salg af chips og sodavand stiger markant, viser nye tal. Forbrugerrådet Tænk foreslår, at supermarkeder stiller frugt ved kassen.

Skyr, økologi og fedtfattige produkter boomer i supermarkederne. Alligevel har sundhedsbølgen ikke påvirket danskernes trang til søde sager. Fra 2015 til 2016 er salget af sodavand steget med 6,3 procent, chips med 5,4 procent og is og kager med 5,3 procent, skriver Politiken lørdag.

I samme periode er der blevet langet mindre ost, kaffe og mælk over disken, viser nye tal, som analysevirksomheden Nielsen har udleveret til Politiken.

- Vi har set en trend over flere år, hvor flere spiser grøntsager og køber økologi, mens andre giver den fuld gas med flødeboller og chokolade. Danskerne vælger den lette løsning, selv om den populært sagt ligger nederst i madpyramiden, siger Rasmus Hartvig Sarauw-Nielsen, nordisk chef for detailanalyser, til Politiken.

Han kalder det stigende salg af usunde varer for markant, og tallene viser også, at usunde varer placerer sig højt på listen over de 20 bedst sælgende varekategorier.

Læs også: 2 ud af 3 danskere går forgæves efter dansk frugt og grønt i supermarkedet

Sidste år solgte Coop, Dagrofa og Dansk Supermarked chokolade og sodavand for hhv. 3,5 og 3,2 milliarder kroner, skriver Politiken.

Læs også: Forbrugere støtter afgifter på rejser, kød og benzin, men efterlyser hjælp

Forbrugerrådet Tænk mener, at supermarkederne frister kunderne, når de spreder usunde varer i hele butikken. De foreslår, at der i stedet for slik i kassekøen og ved kassen skal være frugt.

- Det vil være besværligt for de ansatte, for slik har en længere holdbarhed, så de skal fylde oftere op. Hvis en børnefamilie venter i køen, og barnet er utålmodigt, bør butikkerne give kunderne et moralsk og sundt alternativ, siger rådets seniorrådgiver i fødevarepolitik, Camilla Udsen, til Politiken.
Hold dig opdateret med RetailNews

Ja, jeg accepterer Nordiske Mediers betingelser og kommunikationsvilkår

Kommentarer (0)
Forsiden lige nu
1

Samfundssind: Matas betaler lønkompensation tilbage til staten

Matas er vendt tilbage med raketfart efter nedlukning, og nu betaler virksomheden hele sin lønkompensation tilbage med tak.

20-årig bliver restaurantchef hos hurtigtvoksende burgerkæde

Dan Duck trækker Fødevarestyrelsen i retten - kræver "tocifret millionbeløb"

1

Lagkagehuset indrykker modsvar i aviser efter stormvejr

Beskyldninger om at sende penge fra statslige hjælpepakker i skattely har ramt Lagkagehuset den seneste tid.

Coop reducerer sit samlede energiforbrug med over 20 procent

Mand stukket adskillige gange med kniv i 7-Eleven

Nyhedsbrev

13.126 modtager dagligt nyhedsbrevet.

Annoncér i nyhedsbrevet
Se det seneste nyhedsbrev.

Mindre pillepakninger er en succes i indsatsen mod selvmord

Fiskefabrik genåbner efter corona-lukning

Onlinesalg driver Matas frem - trods corona

Fleggaard-butik drejer nøglen om

Nu åbner to corona-sikrede drivhusrestauranter

En uge efter genåbningen: Politiet roser restauranter, cafeer og værtshuse

Fødevarestyrelsen kommer efter beskidt Fakta-butik for tredje gang

Jensens Bøfhus med plus for første gang i årevis

OK øger støtten til foreningslivet med 30 procent

Lokale klubber og foreninger får ekstra hjælp til at klare sig igennem coronakrisen.

Michelin-restauranter konkurs: Kreditorer står i kø med millionkrav

Tomatketchup er kaldt tilbage

Pizzeria-ejer tjente penge på at købe sine egne pizzaer

1

Coronakrisen har fået os til at købe mere dansk

Til midnat blev den sidste mentolcigaret solgt i Danmark

Dansk tobaksgigant øger salget i kvartal præget af corona

Scandinavian Tobacco Group tør igen komme med en prognose for hele året, men usikkerheden er stor.

Netto runder milepæl

Corona-krise kaster skygge over rekordhalvår for Danish Crown

Rekordmange nye øl tappes på dåse

1

Færre end normalt spiser ude trods restauranters åbning

Aarhusianske restauranter dropper buffeten

Bøtterne med bland selv-slik bliver åbnet igen

Restauranters åbning betyder intet uden gæsters købelyst

Der skal være to kvadratmeter per gæst på restauranter

Kunderne er blevet bedre til at huske at tage en pose med

Populær pantstation vender tilbage til Rødovre Centrum

Løgpølse ramt af plastikbøvl

Kims tabte også, fordi chipsene er rillede

Tre mænd begik røveri mod brugs i Nordsjælland

Kollaps i olieprisen giver laveste inflation i fire år

Politiet beklager: Lukkede spisesteder ved en fejl

Se alle Medlemmernes egne nyheder

Små handlende får en ekstra hånd

Håndspritstander incl håndsprit - se her ;)

COVID-19: Standarder er essentielle for værnemiddel-logistik

Stender Entreprise bygger ungdomsboliger i Slagelse

Nem frokostordning

3D-print faciliteter baner vejen for grønnere fremstilling

Når der ikke må gå fisk i maskineriet

Brancheorganisationen EESPA: Vi skal holde handlen i gang

Unboxing – Er din indpakning værd at pakke ud?

Tal med medarbejderne om den nye hverdag

6 myter om lagerautomatisering

Spar 90% CO2 på dine transporter

Bannere i god kvalitet til en god pris

Butikker skal tage imod kontanter - også under Corona krisen

Skal du udveksle EDI med en eller flere detailkæder?

Miljørigtig emballage - nøglen til din e-handelssucces

Hvorfor skal du vælge refurbished, når du køber IT?♻

Messekit med spritstander U/B

Danmarks eneste producent af RC4-certificeret sikring

10 År SolutionWeb - Tak!

Med fokus på accessoires

ASSA ABLOY berøringsfri kontakt

Giv dit input til den teknologiske udvikling

HCS tilbyder fossilfri transport

Nyt katalog: Forsendelsesemballage til din webshop

Send til en kollega

0.206