Mens flere danske supermarkedskæder siger farvel til buræg, er det foreløbig kun Irma og Føtex Food, der også tager skrabeæg af hylden.
Læs om de forskellige typer æg her:
* Buræg kommer fra høns, der opholder sig i bure. Her må højst være ti høns i et bur svarende til 750 kvadratcentimeter per høne. Burhøns kommer ikke udendørs.
* Skrabeæg kommer fra høns, der går frit rundt i et hønsehus, men som ikke har adgang til at komme udenfor. Der må være op til ni høns per kvadratmeter.
* Frilandsæg kommer fra høns, der går frit rundt i et hønsehus. Der må være op til ni høns per kvadratmeter. Frilandshøns skal derudover kunne gå udenfor om dagen, når vejrforholdene tillader det.
* Økologiske æg kommer fra høns, der skal kunne gå udenfor, når vejrforholdene tillader det og mindst en tredjedel af deres liv. Der må højst være seks høns per kvadratmeter i et økologisk hønsehus. Udendørs skal hver økologisk høne have fire kvadratmeter til rådighed. De skal som udgangspunkt have økologisk foder.
Kilder: Fødevarestyrelsen, Danæg.
/ritzau/