23948sdkhjf

DI: Giv teleselskaberne bedre betingelser

Vores førerposition som digitale frontløber er truet, skriver Dansk Industri i nyt udspil.
Står det til Dansk Industri skal teleselskaberne have bedre betingelser for at investere i udrulning af hurtigt internet til danske husstande og virksomheder.

Det skriver Avisen Danmark.

Det fremgår af et politisk udspil kaldet Danmark som gigabit-samfund. Her foreslår DI, at partierne i folketinget indgår et nyt forlig, som skal sikre bedre dækning i alle dele af landet.

Løsningen er ifølge DI, at de penge staten tjener ved frekvensauktionerne skal føres tilbage til teleindustrien, som så kan foretage investeringer i bedre internetdækning.

DI foreslår, at staten vender tilbage til den model, der blev anvendt ved auktionerne over 3G licenserne i 2001. Dengang gav det 3,6 milliarder til statskassen, men politikerne besluttede at pengene skulle anvendes til blandt andet forskning og innovation inden for it.

- Det man kunne gøre er for eksempel at anvende pengene fra frekvensauktionerne til bedre bredbånd på skoler, eller til kompensation for de udgifter teleselskaberne får, når staten stiller krav om logning (at man gemmer oplysninger om brug af telefoner og internet, red.), forklarer branchedirektør i DI Adam Lebech.

DI skriver i sit udspil, at Danmark skal være et gigabit-samfund og gå forrest med udrulning af digital infrastruktur, herunder højhastigheds bredbånd og 5G, som er næste skridt i mobilt bredbånd.

- Selvom Danmark i dag har en god digital infrastruktur hvad angår 3G og 4G mangler vi en national strategi og et partnerskab for den kommende 5G-udrulning, hvis vi ikke vil miste vores digitale førerposition, skriver DI.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125