23948sdkhjf

Forhandlere glemte at fjerne gammel tobak

Sikkerhedsstyrelsen kørte den 22. til 24. maj en stor kontrol på tobaksvarer over hele landet.
Et nyt regelsæt for tobaksprodukter er trådt i kraft. Derfor var Sikkerhedsstyrelsen i uge 21 på kontrol hos en lang række forhandlere over hele landet, fortæller Sikkerhedsstyrelsen i en pressemeddelelse.

Det blev blandt andet tjekket, at cigaret- og tobakspakker havde advarsler og billeder på, og at de var indberettet korrekt til Sikkerhedsstyrelsen.

Selvom langt de fleste kiosker, barer, butikker og caféer havde varer på hylderne, som følger de nye krav, havde en del ikke fået gamle produkter fjernet.

Der var fejl hos 21 forhandlere ud af de 205, som Sikkerhedsstyrelsen tjekkede mandag til onsdag den 22., 23. og 24. maj.

- Vi har lavet en stikprøvekontrol hos forhandlerne. Her har de tilsynsførende fokuseret på produkter, som så ud til ikke at leve op til kravene. Hvor vi har fundet tobaksvarer, som ikke lever op til reglerne, har vi udstedt et straksforbud mod at markedsføre produkterne, siger kontorchef i Sikkerhedsstyrelsen Jan Møller Mikkelsen.

Alle de forhandlere, som har fået et straksforbud mod salg af produkter, kan vente et opfølgende besøg fra Sikkerhedsstyrelsen. Er produkterne ikke fjernet, bliver de anmeldt til politiet med påstand om bødestraf.

Sikkerhedsstyrelsen har kontrolleret af 205 butikker, caféer, kiosker og barer i alle dele af landet den 22. til den 24. maj.

21 af stederne har fået et eller flere straksforbud.

Fakta om tobaksreglerne
Sikkerhedsstyrelsen har blandt andet kontrolleret, at mærkningen af pakkerne er korrekt. Der skal være korrekt kombinerede advarsler, og der må ikke længere stå nikotin-, kultilte- og tjæreindhold på pakkerne.
Desuden skal alle tobaksvarer til salg være indberettet til Sikkerhedsstyrelsen.

Det er ulovligt at sælge snus i Danmark, mens ryge- og tyggetobak overordnet set er lovligt.

Opdager Sikkerhedsstyrelsen, at en virksomhed eller privatperson sælger snus, bliver vedkommende meldt til politiet.
Kommenter artiklen (1)
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093