23948sdkhjf

Stigende overskud for dansk producent af fjernsynsikon

Det er ikke skidt at blive set på tv, mener formgiveren bag.

Det går fremad på indtjeningssiden for et gammelt nordjysk polsteri, som hen ad vejen har udviklet sig til designhus og møbelproducent.

Bent Hansen Møbler i Aalborg har ikke mindst nydt godt af, at den nyikoniske Primum-stol med vingeformede armlæn står i Nordisk Film TV’s studie på Hovedbanegården i København og hver dag optræder i TV 2-udsendelserne Go’ Morgen Danmark og Go’ Aften Danmark.

- Sagt på godt nordjysk, så er det ikke skidt, at den står der, siger Henrik Hvid Hansen, som er ejerleder, Primum-stolens designer og 3. generation i slægtsfirmaet Bent Hansen Møbler.

Selv om der ingen steder på tv står, hvor den genkendelige stol kommer fra, så er det noget, han kan bruge i sin markedsføring.

- Vi kan høre, at det interesserer vores forhandlere og arkitekter og andre samarbejdspartnere. De har set, at stolen står der, og så opstår der en dialog omkring det. Vi får en positiv indfaldsvinkel til at snakke. Værdien er svær at sætte tal på., men det betyder noget, siger han til Wood Supply.

Stolen, som først blev lanceret i 2012 og som siden er lavet i en stribe af forskellige varianter, er omdrejningspunktet for den aktuelle succes, hvor Bent Hansen Møbler i et nyt regnskab kan vise klar forbedring på bundlinjen.

Over en halv million ekstra efter skat har Bent Hansen Møbler øget sit overskud med fra 2015 til 2016.

Forbedringen, anfører han, skyldes helt enkelt, at der er solgt mere.

- Vores møbelkollektion vokser, og det er også den, vi har investeret i. Vi er blevet bedre til at komme i skarpere dialog med udvalgte forhandlere, og vi har øget salget markant hos nogle af dem.

Bent Hansen Møbler sælger sine møbler i cirka 10 lande.

Bent Hansen Møbler A/S
mio. kr. 2016 2015
Bruttofortjeneste 4,5 3,4
Resultat af primær drift 1,4 0,5
Resultat før skat 1,0 0,3
Årets resultat 0,8 0,2
Balancesum 6,7 5,3
Egenkapital 2,0 1,2
Personaleomkostninger -2,8 -2,8
Regnskabsåret blev afsluttet 31. december 2016.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.071