23948sdkhjf

Kræmmermarked lukker

Hillerød Kræmmermarked er om få år fortid. Supersygehus tager pladsen, og kommunen vil ikke hjælpe.
Hillerød Kræmmermarked, der hvert år tiltrækker mellem 60.000 og 70.000 gæster, er om få år fortid.

Hillerød Byråd vil ikke afsætte omkring 10,5 millioner kroner til en ny plads til Hillerød Kræmmermarked, som i 2019 er tvunget til at flytte fra den nuværende placering på grund af byggeriet af det nye supersygehus.

Det skriver Frederiksborg Amts Avis.

Støtteforeningen Hillerød Kræmmermarked havde på forhånd meldt ud, at det var mange penge at bruge på en ny plads, især fordi den nye plads kun kan bruges ganske få uger om året, da pladsen i kommuneplanen er udlagt som natur- og landskabskile, og landbrugspligten skal opretholdes.

Derfor havde bestyrelsen bag kræmmermarkedet foreslået, at man som en plan B kunne nedlægge kræmmermarkedet og i stedet bruge arrangørkræfterne på to andre arrangementer, der skal have til formål at skaffe penge til byens foreninger, ligesom Hillerød Kræmmermarked gør.

Til det havde bestyrelsen ansøgt om i alt 4,2 millioner kroner.

Byrådet godkendte i stedet at udbetale knap en million kroner, som kommunen skylder foreningen for de investeringer, der er lavet på den nuværende plads.

Derudover laves der et anlægsønske til budget 2018-21 på mellem en og tre millioner kroner som startkapital til den nye aktivitet.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125