23948sdkhjf

Virksomheder regner med 20.000 flere i job denne sommer

DI's medlemsvirksomheder forventer, at sommeren vil byde på højere omsætning og flere medarbejdere.
Normalt er jobopslag og ansøgningsrunder færre i sommermånederne, hvor ferien sætter sit præg på virksomhederne.

Nye tilbagemeldinger fra DI’s medlemsvirksomheder indikerer imidlertid, at denne sommer kan gå hen og blive anderledes.

Det skriver Dansk Industri .

I en rundspørge til 475 virksomheder svarer 39 procent, at de forventer flere medarbejdere i 3. kvartal i forhold til sidste kvartal.

15 procent forventer færre medarbejdere. Mens de øvrige virksomheder ikke forventer ændringer i antallet af medarbejdere.

På baggrund af tilbagemeldingerne forventer DI, at beskæftigelsen i andet og tredje kvartal samlet vil stige med 20.000 personer.

- Opsvinget ser ud til at fortsætte i rask trav. Det er godt gået – særligt set i lyset af den høje grad af politisk usikkerhed, der har præget mange af de lande, som virksomhederne sælger til. Så længe vi holder fast i en god konkurrenceevne, forventer vi, at den positive udvikling kan fortsætte, siger vicedirektør i Dansk Industri (DI) Kent Damsgaard.

De positive forventninger har også fundet vej til de virksomheder, der primært er aktive på hjemmemarkedet. Både i forhold til omsætning, indtjening og beskæftigelse vurderer de samlet set, at tredje kvartal bliver bedre end de forgangne tre måneder.

- Det understreger, at vi har et bredt funderet opsving, som kan komme hele Danmark til gavn i form af mere vækst og nye job, siger Kent Damsgaard og tilføjer, at DI forventer en vækst på 2,1 procent i år.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.141