23948sdkhjf

Butikker kan nu anmelde butikstyveri via Crimestat

Butikker kan nu slippe for dobbeltarbejde og foretage anmeldelse af butikstyve i en og samme arbejdsgang som registreringen i systemet Crimestat.
Fra slutningen af marts 2017 har det været muligt at foretage elektroniske anmeldelser af butikstyveri via Crimestat.

Det er gjort ved at integrere politiets egen butikstyveriblanket i Crimestat - og ved at sætte systemet op til automatisk at sende anmeldelsen til den lokale politistation.

Det skriver Dansk Erhverv.

Den nye løsning sikrer både, at der ikke skal laves dobbeltarbejde, men også at flere tyverier bliver anmeldt.

Politiet opfordrer til, at man ved anmeldelsen er særligt opmærksom på følgende:

• Gerningsmandens generalia er anført med navn, personnummer, bopæl eller anden kontaktadresse, telefonnummer og eventuel e-mailadresse.

• Anfør hvilken form for billedlegitimation gerningsmanden har forevist (kørekort, pas, opholdstilladelse).

• Anmelder/vidnets generalia er anført med navn, personnummer, telefonnummer og eventuelt ID-nummer/personalenummer.

• Beskrive forløbet af tyveriet – hvor og hvordan blev gerningsmanden bemærket, hvad foretog han/hun sig, hvor blev det stjålne gemt, hvor og af hvem blev han/hun kontaktet/tilbageholdt, var der flere gerningsmænd m.v.

• Hvis der er et erstatningskrav skal årsagen og beløb anføres. Vær opmærksom på, at hvis der er et erstatningskrav, skal sagen afgøres i byretten, og det kan være nødvendigt at indkalde en repræsentant fra forretningen til retsmødet.

Vær også opmærksom på, at såfremt erstatningskravet skyldes, og at det stjålne er tilstede, men beskadiget, vil gerningsmanden, når erstatning er betalt, have krav på at få det beskadigede udleveret.

Det betyder, at forretningen må opbevare det med henblik på eventuel senere udlevering. Det er navnlig i sådanne tilfælde, at anmelder må påregne at skulle møde i retten for at redegøre nærmere for erstatningskravet.

Alle detailhandelsvirksomheder har mulighed for at tilmelde sig Crimestat. Crimestat kan du finde her: http://www.crimestat.dk/
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.156