23948sdkhjf

Hastig vækst i de ældres brug af MobilePay

Over de sidste tre år har udviklingen i de ældre aldersgruppers brug af MobilePay været markant hurtigere end for yngre og midaldrende danskere.
Ældre medborgere spurter i disse år forbi de yngre danskere, når det gælder væksten i at benytte MobilePay.

Godt nok er de under 60-årige storforbrugere af MobilePay i absolutte tal. I juni 2014 var hver tredje af dem af dem MobilePay-bruger. I dag er det fire ud fem. Det er en 2,4-dobling.

Men tallene for danskere over 60 år er mere imponerende. For tre år siden var det kun 5 procent af denne aldersgruppe, som benyttede MobilePay. I dag er det hver tredje. Det er en 6,5-dobling.

Det skriver Danske Bank i en pressemeddelelse.

For aldersgruppen 75-105 år går det endnu stærkere. Her benyttede kun omkring 1% MobilePay tilbage i 2014. Nu er det godt 12% og i alt en 16-dobling.

- Gennem mange år har der i Danmark berettiget været debat om, hvorvidt bl.a. de ældre risikerede at blive tabere i digitaliseringen af vores samfund. Vores tal viser, at der stadig er store forskelle i brugen af MobilePay, men at der er en megetpositiv og hurtig udvikling. De ældre haler hastigt ind på resten af befolkningen og reducerer dermed det digitale efterslæb, vurderer Mark Wraa-Hansen, chef for MobilePay.

Hos de ældre MobilePay-brugere er der stor glæde over at have adgang til nemme betalinger, uden altid at skulle være afhængig af adgang til filialer og betalingsautomater.

- Jeg er ikke bange for at prøve nyt. MobilePay er en super løsning, som jeg både bruger i supermarkeder og til venner og familie. For mig er det rigtigt fint at kunne slippe for at benytte kontanter, siger Tove Kristensen, 73år, fra Silkeborg og kunde i Jyske Bank.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094