23948sdkhjf

Italien er stadig Danmarks vin-ven nummer et

Igen i 2016 var Italien det land, der blev importeret mest vin fra til Danmark. Det viser nye tal.
Der blev importeret ikke mindre end 178.200.000 liter vin til Danmark sidste år. Det svarer til, at man fyldte lidt over 71 svømmebassiner af olympiske størrelse.

Lidt over en femtedel af den vin blev importeret fra Italien, der dermed beholdt sin plads som Danmarks favoritnation ud i vin for sjette år i træk.

- Italiensk vin var favoritten igen sidste år, og så kommer de andre store vinlande, siger Michael Holm, formand for Vin & Spiritus Organisationen i Danmark.

På andenpladsen ligger Chile efterfulgt af Spanien og Sydafrika. Først på femtepladsen, med 11 procent af den samlede import, findes Frankrig, vinens hjemland og connaisseurernes mekka.

- Det er bemærkelsesværdigt, at Frankrig ligger så langt nede. Vores vurdering er, at danskerne er meget opmærksomme på sammenhængen mellem pris og kvalitet.

- Og her er der bare nogle andre lande, der producerer rigtig god kvalitet for pengene. Det gælder både Italien, men også Sydafrika og Chile.

- Franske vine er blevet dyrere og dyrere, fordi bønderne tager højere priser. Og så er andre lande gået den anden vej, siger Michael Holm.

Her gør Sydafrika sig bemærket med en stigning i importen på 11 procent. Samtidig faldt literprisen med 10,6 kroner, da den sydafrikanske valuta blev svækket.

Andre faktorer er, at danskerne er til kraftige vine, der bedst dyrkes, hvor der er meget sol.

Der er dog ifølge formanden også en ny tendens.

- Vi ser faktisk et skift mod de lettere og lyse vine, som bliver mere og mere populære. Det er ting som rosé og champagne.

- Jeg tror egentlig bare, at rødvin er blevet så stort, at folk har fået lyst til at prøve nogle andre ting, siger han.

Rødvin er stadig klart favoritten med en import på 119 millioner liter mod hvidvins 59 millioner liter.

/ritzau/
Læs mere om: vin
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109